La Bohème: het mooiste liefdesverhaal allertijden

maandag 5 november 2018 - 11:54
Weinig operacomponisten konden met hun muziek de emoties zo beroeren als Giacomo Puccini. Weinig opera’s vinden zo vlot hun weg naar het hart als zijn tragische romance ‘La Bohème’.

De opera is gebaseerd op het tijdschriftfeuilleton ‘Scènes de la vie de bohème’ dat Henri Murger tussen 1847 en 1849 publiceerde. Daarin wordt het verhaal verteld van arme Parijse kunstenaars die zich verliezen in de kunst en de liefde.

Memorabele aria's

Met ‘La Bohème’, zijn vierde opera, openbaarde Giacomo Puccini zich als een opvallend originele componist. Het werk bevat enkele van de meest memorabele aria’s uit het operarepertoire, zoals ‘Mia chiamano Mimi’, ‘O soave fanciulla’ en ‘Quando m’en vo’. Het is dan ook met recht een van de meest opgevoerde opera’s ter wereld.
 
Music Hall Classics brengt ‘La Bohème’ in een verrassende en gloednieuwe arenaversie voor een groot publiek. Je mag je verwachten aan absolute topzangers en een grootse, moderne en tegelijk poëtische enscenering, in indrukwekkende decors van de internationaal gelauwerde operadesigner Dan Potra.
 
Op 22 december 2018 in Vorst Nationaal. Tickets en info vind je op de site van Music Hall.

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!