Kapelle-op-den-Bos winnaar Kunst op Komst 2014

vrijdag 10 oktober 2014 - 13:40
Kapelle-op-den-Bos winnaar Kunst op Komst 2014
Kunst op Komst 2014 is gewonnen door Kapelle-op-den-Bos. Zij krijgen het kunstwerk "Prima Mater" van Koenraad Tinel.

Kapelle-op-den-Bos wint Kunst op Komst 2014

Het beeldhouwwerk ‘Prima Mater’ van kunstenaar Koenraad Tinel staat binnenkort in Kapelle-op-den-Bos. Dat heeft gedeputeerde voor cultuur Tom Dehaene bekend gemaakt in het programma Middagpost op Radio 2 Vlaams-Brabant.

In een spannende finale moesten Opwijk en Galmaarden uiteindelijk de duimen leggen. De drie gemeenten werden beoordeeld op hun gastvrijheid en hun kennis van het kunstwerk. Daarom stuurde Radio 2 de afgelopen weken undercoverreporters langs.

Zo werd er onder andere getest hoe makkelijk je naar het toilet mag gaan bij mensen thuis of hoe snel iemand een wildvreemde helpt met autopech. Ook de betrokkenheid van de inwoners bij de wedstrijd werd getest. “Heel veel schoolkinderen waren duidelijk op de hoogte van de wedstrijd. Ze konden zelfs het verhaal achter het kunstwerk volledig navertellen,” zegt reporter Kirsten Simons. Luisteraars konden ook de hele week stemmen voor hun favoriet.

“We houden ervan”

Kunst op Komst is een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant en Radio 2. Eind dit jaar krijgt Kapelle-op-den-Bos het kunstwerk ‘Prima Mater’ van Koenraad Tinel uit Vollezele. Het beeld komt op een grasplein achter de Sint-Martinuskerk in deelgemeente Ramsdonk.

“Ik wil graag iedereen bedanken die voor ons gestemd heeft en vooral Koen Tinel om het kunstwerk te maken waar wij zo van houden,” aldus een geëmotioneerde Ria Devos, schepen van cultuur in Kapelle-op-den-Bos.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!