Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Frietboek onthult geheimen

do 15 nov. - 10:25

Eddy Cooremans uit Merchtem is een monument in de Belgische frietwereld. Jarenlang heeft hij een eigen frituur uitgebaat, en vandaag reist hij de wereld rond om zijn favoriete product te promoten. In het nieuwe boek 'Van Aardappel tot friet' onthult hij enkele geheimen.
Eddy Cooremans met zijn nieuwe boek: Van aardappel tot friet

Van 1978 tot 2002 baatte Eddy zijn frituur uit in Humbeek, Grimbergen. Met die kennis trekt hij al jaren de wereld rond om ook andere landen warm te maken voor onze frietcultuur. "Maar ik besefte dat ik eigenlijk zelf nog nooit een boek had gemaakt met die schat aan informatie." En dat is er nu samen met culinair specialist André Delcart gekomen onder de naam 'Van Aardappel tot Friet'. "In het boek staan foto's en illustraties van vroeger tot nu, zoals de eerste frietkoten op kermissen in 1880. Maar ook weetjes over de geschiedenis en hoe je de perfecte frietjes maakt. Daarvoor moet je al beginnen met de perfecte aardappel: de bintjes". 

Zelf lezen en smullen? 

'Van Aardappel tot Friet' telt 304 bladzijden en is uitgegeven bij Stichting Kunstboek. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet