Hoe kan ik luisteren naar Radio 2 in het buitenland?

dinsdag 23 juli 2013 - 11:44
geluidsgolven
Ook als je op reis bent of in het buitenland woont hoef je niets te missen van jouw favoriete radiozender. Radio 2 is te

Luisteren naar Radio 2 kan op verschillende manieren. via de radio, natuurlijk, maar ook via de pc of via je tables en/of smartphone. Maar ook vanuit het buitenland hoef je geen seconde van je favoriete radio te missen.

Hoe je het allemaal doet lees je hieronder!

IN HET BUITENLAND

Vanaf 1 januari 2012 zendt de VRT voor de Vlamingen in de wereld het volledige aanbod van Radio 2 en Radio 1 via satelliet uit. Je kan de verschillende netten van de VRT ook beluisteren via internet. De VRT volgt hiermee de Europese trend waarbij openbare omroepen dankzij de nieuwe technologische mogelijkheden hun volledig radio-aanbod.

VIA INTERNET

De internetradiospeler van de VRT biedt alle netten aan. Naast alle radiozenders biedt onze radiozone ook veel extra’s aan zoals de titel van een nummer, de playlist van een programma, programma’s herbeluisteren, webcam…

Je vindt de radiospeler via de website van VRT of op de website van het net, voor Radio 2 dus via www.radio2.be

Sinds januari 2013 heeft de VRT ook Radio+ gelanceerd. Met Radio+ kan je zowel via de computer en tablet als via een smartphone naar alle netten van de VRT luisteren. De applicatie biedt op elk scherm een optimale ervaring. Momenteel biedt www.radioplus.be een proefapplicatie. Je kan er ook feedback geven om de gebruikservaring van de radiospeler in de toekomst nog te verbeteren.

VIA SATELLIET

Digitale uitzending van Radio 2 binnen Europa (PID 929) op Astra (in stereo)

19,2 graden Oost
Transponder 119
Frequentie: 12,721 GHz
Horizontale polarisatie
Symbol rate: 22 MBd/s
FEC: 5/6

Meer informatie over satellietontvangst vind je hier.

Klik hier voor meer informatie over luisteren naar Radio 2 in BelgiëAanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!