5 vegetarische gerechten voor wanneer je geen tijd hebt

Soms heb je inspiratie voor culinaire hoogstandjes, en soms ben je zo gehaast dat je nauwelijks een simpele boterham kan smeren. Met deze simpele vegetarische gerechtjes ben je binnen het halfuur klaar én heb je toch degelijk gegeten.

Appelsalade met kikkererwten

Appelsalada

Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig

  • 1 grote appel
  • een blik kikkererwten
  • 1 ui
  • een handvol boerenkoolblaadjes
  • 1 koffielepel zoete siroop
  • olijfolie

Aan de slag

  • Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de fijngesneden ui toe tot die glazig begint te zien.
  • Doe de stukjes appel en kikkererwten erbij. Blijf goed roeren in de pan.
  • Giet hier de siroop over en voeg eventueel nog extra kruiden toe (koriander, tijm, peper & zout, ...).
  • Strooi de blaadjes van de boerenkool in de pan en laat nog een vijftal minuutjes bakken (vergeet niet te blijven roeren!).
  • Serveer het op een bord en je bent klaar!

Veggie Pesto Pizza

PizzaPesto

Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig

  • Pizzadeeg
  • Groene pesto
  • (Ontdooide) gehalveerde spruiten
  • Een halve, gesneden rode ui
  • 2 gesneden tomaten

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Leg twee stukken dun pizzadeeg op een bakplaat klaar, met bakpapier eronder.
  • Verspreid de groene pesto over het deeg en bak ondertussen de spruiten in olijfolie in een pan.
  • Leg op een stuk deeg de stukken tomaat met rode ui en op het andere stuk de spruitjes met rode ui
  • Zet alles in de oven voor ongeveer 10 minuten, totdat de pizza knapperig is!

Avocado-mango smoothie

Avocadosmoothie

Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig

  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 koffielepel honing
  • 2 koffielepels citroensap
  • blender

Aan de slag

  • Snij de mango en avocado in stukjes en gooi ze in een blender.
  • Doe er de honing en het citroensap bij.
  • Mix alles en serveer.

Kokosstoofpotje van quinoa en zwarte bonen

IMG_0180-770x513

Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig

  • 1/2 van een zakje droge quinoa
  • 2 blikken zwarte bonen
  • 750 ml tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 koffielepel zout
  • 2 koffielepels knoflookpoeder
  • 2 koffielepels komijn

Aan de slag

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Zet het vuur lager en voeg daarna de tomatenblokjes, de bonen en kokosmelk toe. Voeg kruiden toe naar wens.
  • Laat het geheel nog een twintigtal minuten sudderen op een laag vuur en serveer.

Toast Avocado

6814252518_7ecb4c7e0e_o-1024x683

Bereidingstijd: 5 minuten

Dit heb je nodig

  • 1 snede volkorenbrood
  • 1/4 citroen
  • een halve avocado
  • een snuifje rode pepervlokken
  • zout en peper

Aan de slag

  • Toast het volkorenbrood.
  • Plet de avocado met een vork en verspreid het op de toast.
  • Sprenkel het citroensap erover, samen met zout en peper.
  • Werk af met de rode pepervlokken.

Aanbevelen via mail

het gezegd heeft!