radio2 stelt voor

test je kennis

Racing Genk blijft leider in groep I Europaleague

vr 9 nov. - 5:50

Op de vierde dag van de Europaleague heeft Genk 1-1 gelijk gespeeld tegen Besiktas en blijft het leider in groep I.
© Foto: Radio 2

In de eerste helft was Besiktas duidelijk de sterkste ploeg. Sander Berge kon pas in de laatste minuten de gelijkmaker scoren.

Ander Genk

Genk-coach Philippe Clement zag een heel ander Genk dan hij gewoon was. Tijdens de rust probeerde hij zijn ploeg opnieuw op het juiste spoor te brengen. Philippe Clement: "Besiktas had vanaf de start een veel hoger tempo en zette daardoor veel druk. Het is gewoon ook een goede ploeg met transfers van 11, 12 miljoen en met wereldsterren en die hebben vandaag opnieuw bevestigd."

Rust goed gebruikt

"Ik was blij dat er een kwartier rust was", gaat Clement verder. "Die tijd heb ik gebruikt om mijn spelers tot de orde te roepen en daarna hebben we ons herpakt. Op het einde van de wedstrijd hadden WIJ het overwicht op het veld. En dus ben je teleurgesteld. Want we hebben de gelijkmaker gescoord maar we hadden ook kunnen winnen. Dat 2de doelpunt moesten we nog maken ...

Vuurpijlen en relletjes

Gisterenmiddag zakten enkele honderden Besiktas-supporters vanuit Duitsland af naar Genk, zonder ticket. Na crisisoverleg beslisten burgemeester Wim Dries en Racing Genk om hen toch toe te laten in het bezoekersvak van de Luminus Arena waar normaal gezien geen supporters zouden zitten. De groep slaagde erin Bengaals vuurwerk en vuurpijlen mee het stadion in te smokkelen. Herhaaldelijke aanmaningen van de stadionspeaker om daarmee te stoppen, haalden weinig uit. Na de wedstrijd waren er ook relletjes tussen Genk- en Besiktas-supporters voor het stadion maar de politie kon hen snel uiteendrijven.