Met deze fietshelm ben je gezien

maandag 8 oktober 2018 - 08:19
Jens Lemant
De dagen korten in, de donkere dagen komen eraan. Dan is wat extra zichtbaarheid bij zwakke weggebruikers geen overbodige luxe. Misschien kan deze nieuwe fietshelm van Diego Clarysse uit Aartrijke wat licht in de duisternis brengen.

Als je in deze donkere dagen op de fiets springt, is goede verlichting echt wel belangrijk om gezien te worden. Sommigen zijn daar zeer creatief in. Diego Clarysse uit Aartrijke bij Torhout bijvoorbeeld. Hij ontwierp een fietshelm met rondom verlichting in verwerkt.

"Er was al één zo'n helm op de markt maar ik was er niet tevreden over, woog teveel, minder verlichting en ik wou het anders aanpakken", zegt Diego. De helm weegt minder dan 100 gram en heeft verlichting vooraan, achteraan én aan de zijkanten.

Zes verschillende kleuren

De helm kan je verkrijgen in zes verschillende kleuren en de batterij gaat 24 uur mee. Je kan die lichten ook opladen via een USB-kabeltje. Diego kan de vraag nu nog wel bijhouden: "We hebben een grote stock dus voorlopig lukt het wel. Mijn droom is om Vlaanderen te veroveren en daarna de wereld, wie weet!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!