Praat mee met de Inspecteur

donderdag 21 februari 2013 - 08:40
Praat met de Inspecteur
Ook jouw mening is belangrijk! Via de links hieronder kan je meepraten en discussiëren over verschillende onderwerpen. Zo gaan we samen de crisis te lijf. Deel je tips met de rest van Vlaanderen door

Ook jouw mening is belangrijk! Via de links hieronder kan je meepraten en discussiëren over verschillende onderwerpen.

Zo gaan we samen de crisis te lijf. Deel je tips met de rest van Vlaanderen door ze te posten op één van deze pagina's!

Topic 11: Wat als ik mijn huishoudboekje even niet heb of kan invullen?

Heel wat luisteraars trokken naar de bergen om te skiën deze maand en vragen zich af of ze al hun vakantiekosten ook moeten ingeven in het huishoudboekje.
Sommige luisteraars hebben even een dipje en vergaten het boekje een paar dagen in te vullen.
Geen probleem, zegt budgetcoach Sara Van Wesenbeeck. Zoveel mogelijk invullen en blijven volhouden. Ze pleit er ook voor om het huishoudboekje een jaar lang in te vullen. Zo krijg je een mooi jaaroverzicht.
Heb jij ook al een dipje gehad en wat motiveert je dan weer om het huishoudboekje terug in te vullen?

Laat het ons hier weten!

Topic 10: het autodieet...

Luisteraar Henk uit Lier merkt op dat veel van zijn centjes naar zijn auto gaan in de maand.
Ook Tiany Kiriloff rijdt vaak met de wagen en vindt dit een grote kost.

Daarom stelt onze budgetcoach Sara Van Wesenbeeck het autodieet voor. Neem voor ritjes van 5 kilometer of minder eens niet de wagen en bespaar op brandstof én op dokterskosten...

Wat denk jij? Een goed idee? Haalbaar? Laat het ons weten!

Topic 9: geld en je geliefde

Is je man of je vrouw je grootste centenvreter? Vul dan samen ons huishoudboekje in, zegt budgetcoach Sara Van Wesenbeeck.

Uit onderzoek is gebleken dat gierige partners en vrijgevige partners het heel moeilijk hebben samen in een relatie.

Hoe is dat bij jou? Wie geeft er het meest geld uit en hoe lossen jullie dat op?

Klik hier en laat het ons weten!

Topic 8: Impulsaankopen

Iedereen heeft wel eens een miskoop. Zeker ook Tiany en Lindsay. Tiany Krilioff spreekt zelfs van een kast vol miskopen. Professor marketing Mario Pandelaere spreekt dan van impulsaankopen. Bij deze aankopen overschat je het plezier dat je van deze aankoop zal genieten.

Heb jij tips om impulsaankopen te vermijden? Post ze dan op onze pagina.

Topic 7: Cash betalen of met je kredietkaart?

Veel mensen betalen met kredietkaarten. Een reis, of een leuk kleedje in een online shop. Maar wanneer vul je dat nu best in in dat huishoudboekje?

Koop jij veel met je kredietkaart? En hoe hou jij dat onder controle? Laat het ons weten!

Topic 6: Impulsaankopen en koopverslaving

Bert Verbeke geeft toe dat hij veel te veel cd’s koopt en geen muziekwinkel kan passeren zonder muziek in te slaan. Ook Lindsay vertelde ons al dat ze een schoenenverslaving heeft.

Heb jij ook zo’n koopverslaving? Of heb jij de ideale tip voor Bert of Lindsay om van hun muziekverslaving af te geraken?

Post het dan hier!

Topic 5: Met welke vragen zit jij?

Ongetwijfeld zit jij nog met een vraag over het huishoudboekje. Welk thema wil jij hier graag besproken zien? Waar zouden we eens moeten over nadenken? Welke gouden besparingstip wil jij de wereld bijbrengen?

Kruip in je toetsenbord en laat het ons hier weten!

Topic 4: "Zo'n huishoudboekje invullen, daar heb ik geen tijd voor..."

Geen flauwe excuses: iedereen kan de klus klaren én geld besparen! Je hoeft alleen maar even te zoeken naar jouw ideale manier om je gegevens geregeld in te vullen in het huishoudboekje.

Volgens budgetcoach Sara Van Wesenbeeck helpt het om al je uitgaven overdag te noteren in een notitieboekje en dan 's avonds of één keer per week het boekje op je computer aan te vullen.

Okee, dat zal in het begin wat tijd vragen, maar geloof ons: daarna wordt het routine. En weet: ook hier geldt 'time is money', want het levert je ongetwijfeld een besparing op.

Hoe vul jij het boekje aan? Wat werkt er voor jou het best: dagelijks of wekelijks? Heb je goede tips voor nieuwelingen?

Tips & tricks kan je hier doorgeven!

Topic 3: Elke maand geld sparen: dat lukt nooit...

Nooit eerder in de geschiedenis stond er zo veel geld op de spaarrekening van de Belg. En toch laten veel gebruikers van het huishoudboekje ons weten dat ze op het einde van de maand niks meer over houden om te sparen.

Op welke manier probeer jij geld opzij te zetten? Laat ons jouw spaartips weten!

Spaartips zijn hier welkom!

Topic 2: Supporter mee voor de BV

Budgetcoach Sara Van Wesenbeeck is formeel: supporters zijn heel belangrijk bij het invullen van je huishoudboekje. Inspecteur Decaluwé overtuigde Bert Verbeke, Tiany Kiriloff, Jo Leemans en Lindsay om een maand lang hun uitgaven bij te houden. En zij kunnen jouw steun zeker gebruiken.

Help de BV's met jouw tips om vol te houden en hun huishoudboekje tot een goed einde te brengen!

Klik hier om jouw tips te geven!

Topic 1: Mensen zonder huisdieren houden meer geld over op het einde van de maand

Jo Leemans zegt dat haar 2 katten haar veel geld kosten. Zelf lost ze dat al op door voeding van goedkopere merken te kopen voor haar huisdieren. Maar onverwachte dierenartskosten kunnen zwaar wegen op het maandbudget.

Uiteraard willen dierenliefhebbers hun huisdier liever niet wegdoen omwille van budgettaire redenen. Heb jij tips om de kosten te drukken?

Klik hier om ze door te spelen!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!