de inspecteur
Koop van de week: vrijdag 26 oktober
do 25 okt. - 9:23
Groente: bloemkool
Het kolenseizoen is volop aan de gang en dan mogen we onze bloemkool van Belgische bodem zeker en vast niet vergeten. Er is heel veel aanbod en de kool is nu fantastisch van smaak. Nog een pluspunt: hij zit boordevol vitaminen.
Je kan hem rauw opeten of koken. Een klassiek, maar enorm lekker, gerecht is bloemkool in bechamelsaus. Maar er zijn ook heel wat andere manieren om bloemkool te eten. Probeer eens een pizza te maken met een bodem van bloemkool of couscous van bloemkool. En wat dacht je van bloemkool-muffins als ontbijt? Allemaal heel simpel om klaar te maken en énorm gezond.
Fruit: Aardbeien
Twee weken geleden zette ik de aardbeien ook al in de kijker. Ze waren toen volop beschikbaar door het goede weer van de voorbije weken en de start van het vlasseizoen. En momenteel kunnen we nog genieten van die golf. Al moet je wel snel zijn. In de wintermaanden wordt het moeilijker om aardbeien te vinden. De smaak is in de winter ook niet zo zoet als ze nu zijn.
Vis: sliptongetje
De prijzen van de tong zijn gezakt. Maar wat op dit moment erg interessant is, zijn de sliptongetjes. De allerkleinste koop je beter niet want dan doe je aan roofbouw. Want als we alle kleine tongen vangen, raken we nooit nog aan grote.
De grote tongen zijn nu heel lekker van smaak en ook goedkoop. Onze visboer tipt wel om ze panklaar te eten. Als je ze laat fileren, blijft er niets over. De smaak komt ook beter tot uiting als je ze op de graat eet.