Indrukwekkend appeldessert in 1-2-3!

Dit heerlijk dessertje met appel lijkt ingewikkeld en moeilijk, maar eigenlijk is het kinderspel!

Dit heb je nodig

  • Appels
  • Bladerdeeg
  • Abrikozenconfituur
  • Kaneel (optioneel)
  • Citroen

Aan de slag

Snijd de appel in fijne schijfjes

Alleen de appel, niet je vingers!

Doe de schijfjes in een kom met water

Voeg het sap van een halve citroen toe. Verwarm het mengsel 3 minuten in de microgolfoven.

Snijd het bladerdeeg in repen van ongeveer 10 centimeter breed

Bedek ze met een dun laagje abrikozenconfituur.

Leg de appelschijfjes als dakpannen halverwege op het bladerdeeg

Sprenkel er eventueel wat kaneel over. Plooi het deeg vervolgens omhoog en druk een beetje aan.

Rol het deeg en de appeltjes op zodat je een roosje krijgt

Bak voor 30-40 minuten op 180°

Om de vorm van de roosjes te bewaren, bak je ze best in een bakplaat voor cupcakes. Leg in elk cirkeltje een stukje bakpapier voordat je de roosjes er in legt.

Smullen maar!

Je kan dit dessert warm of koud eten, met wat extra poedersuiker of een bolletje vanille-ijs bijvoorbeeld!

Aanbevelen via mail

het gezegd heeft!