De schatkamer van Vivavlaanderen.be

Stuur naar een vriend

In Blankenberge is de nieuwe website Vivavlaanderen.be voorgesteld. Het online platform moet op termijn de referentiesite worden voor alles wat met Vlaamse muziek te maken heeft.

De officiële voorstelling gebeurde in aanwezigheid van enkele bekende Vlaamse artiesten die ook opgenomen zijn op de site.

logo Viva Vlaanderen

Met de steun van Sabam en Kunstenpunt.

Vivavlaanderen.be brengt het verleden van het Vlaams-populaire genre in kaart, in al zijn rijkdom.

Radio 2 wil de site ook gebruiken om volledig mee te blijven met de toekomst van het genre. Ook nieuwe producties en aanstormend talent krijgen een plaats op de site.

De ambitie is om op termijn het volledige Vlaams-populaire genre in kaart te brengen.

Foto's van de kick-off van Vivavlaanderen.be

"We willen van Vivavlaanderen.be een centrale plaats maken waar de Vlamingen kunnen genieten van de muziek van bij ons. Op die manier willen we nog meer mensen fan maken van het genre en zo ook de toekomst ervan verzekeren", aldus Radio 2-nethoofd Jan Knudde.

Tijdslijn

Op Vivavlaanderen.be staan de artiesten centraal. Per artiest is er een tijdslijn met een uitgebreide biografie en veel audio- en videofragmenten.

"Momenteel zijn dat een 55-tal artiesten, maar de bedoeling is dat dat aantal in de toekomst uitbreidt", legt Knudde uit. "Vivavlaanderen.be is geen site die af is. We zullen in de toekomst ook tijdslijnen maken voor artiesten die er momenteel nog niet op staan. En wanneer onze artiesten nieuwe muziek uitbrengen zullen we die toevoegen aan hun tijdslijn."

Een van de artiesten op Vivavlaanderen.be is Will Tura, die ook peter van het project is én artiest van de maand. En Showbizz Bart publiceert wekelijks een column op de site.

Vorige berichten