Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je rog in het zuur

In de keuken

wo 21 sep. - 8:53

Een wat vergeten klassieker, maar daarom niet minder lekker!
rog in het zuur
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 4 vleugels / 2 staarten in stukken gesneden
  • 1l witte azijn (het blauwe handje)
  • 50g gelatineblaadjes
  • 5 kruidnagels
  • sap van 1 citroen
  • 1 citroen in schijven
  • laurierblad
  • verse dragon (optioneel)

Aan de slag!

Pocheer de vleugels en staartstukken.

Laat alle stukken goed uitlekken en dep ze droog. 

Laat gelatineblaadjes weken in 1 liter azijn.

Voeg kruidnagels, het sap van 1 citroen, schijfjes citroen, laurier en dragon toe.

Breng 1 l water aan de kook en giet het bij het azijn-mengsel.

Leg de stukken vis in een diepe schaal en overgiet ze met het mengsel.

Laat alles 24 uur opstijven in de koelkast.

Serveer met brood.Smakelijk!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet