de madammen
Zo maak je rog in het zuur
In de keuken
wo 21 sep. - 8:53
Wat heb je nodig: (4 personen)
- 4 vleugels / 2 staarten in stukken gesneden
- 1l witte azijn (het blauwe handje)
- 50g gelatineblaadjes
- 5 kruidnagels
- sap van 1 citroen
- 1 citroen in schijven
- laurierblad
- verse dragon (optioneel)
Aan de slag!
Pocheer de vleugels en staartstukken.
Laat alle stukken goed uitlekken en dep ze droog.
Laat gelatineblaadjes weken in 1 liter azijn.
Voeg kruidnagels, het sap van 1 citroen, schijfjes citroen, laurier en dragon toe.
Breng 1 l water aan de kook en giet het bij het azijn-mengsel.
Leg de stukken vis in een diepe schaal en overgiet ze met het mengsel.
Laat alles 24 uur opstijven in de koelkast.
Serveer met brood.Smakelijk!