De krullenbol met roots in Deinze is waarschijnlijk één van de weinige Radio 2-medewerkers met een heuse filosofie over zijn kapsel.

“Die krullen in mijn haar zet ik er niet dagelijks in met een krultang, nee, dat is gewoon een oplossing omdat mijn haar anders toch niet in de plooi wil, wellicht was ik een plumeau in mijn vorige leven ...”

In Deinze, Dendermonde en Gent oefende Hein de functie uit van student en aangewakkerd door ‘Manoeuvres in het Donker’, een Radio 2-programma waar hij op zijn eerste wekkerradio naar luisterde onder de deken, had hij ondertussen ook al zijn eerste radiostappen gezet.

Samen met zijn broer stampte hij 'Studio Eierdopje' uit de grond, later deed hij meer ervaring op bij Radio Tequila Deinze en Studentenradio URGENT.

Daar maakte de licentiaat Germaanse Talen humoristische programma’s zoals ‘Het Vergiet van België’, sneed hij informatie aan in ‘Underground’ en was hij ook verantwoordelijk voor een vreselijk fout programma: ‘Het Plakbord’, met een selectie van de grootste één-tegel-platen van de voorbije jaren.

Zijn carrière bij Radio 2 heeft hij eigenlijk te danken aan URGENT-kompaan Wim Coenen, met wie hij gewoon meekwam naar een auditie waarna hij tot zijn eigen verbazing mocht blijven!

Je kon deze hevige fan van Bert, Ernie, zijn vrouw Sigrid, dochter Jutta, zoon Menno en tweeling Jonna en Otto, Prince en squash op deze zender al horen in ‘Sterrenplukkers’, ‘De Blauwe Maan’, ‘De Grote Beer’ ‘Memo’, en tegenwoordig is hij ‘Inspecteur De Caluwé’.