Zalm op z'n IJslands
di 21 jun. - 11:00
Hou je vast voor zalm met mangochutney, zoete chilisaus en pistachenoten!
Zalm kan je op heel veel verschillende manieren klaarmaken: gebakken, gerookt of in een slaatje.
Maar de IJslandse chef Dagný Rós 'Asmundsdóttir heeft wel een heel bijzonder recept met verrassende ingrediënten: hou je vast voor zalm met mangochutney, zoete chilisaus en pistachenoten!
Ingrediënten
- Enkele druppels citroensap
- 600 à 800 g zalm met vel
- 2 kl paprikapoeder
- 6 à 8 el mangochutney met stukjes
- 2 à 3 el zoete chilisaus
- Een handvol pistachenoten
- Zout en peper
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Druppel het citroensap over de zalm en kruid met paprikapoeder, zout en peper.
- Meng de mangochutney samen met de zoete chilisaus en lepel over de vis.
- Hak de pistachenoten grof en strooi ze erover.
- Bak 10 à 12 minuten op 200 °C in de oven. De baktijd hangt af van de dikte van de zalm. Als die dikker is, dan heb je 15 minuten nodig.
- Doe er nog een beetje citroensap bij.
- Serveer met een frisse salade, gebakken aardappelen of couscous.
Meer info over het boek Easy Iceland van Dagný Rós 'Asmundsdóttir