Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Zalm op z'n IJslands

di 21 jun. - 11:00

Hou je vast voor zalm met mangochutney, zoete chilisaus en pistachenoten!

Zalm kan je op heel veel verschillende manieren klaarmaken: gebakken, gerookt of in een slaatje.

Maar de IJslandse chef Dagný Rós 'Asmundsdóttir heeft wel een heel bijzonder recept met verrassende ingrediënten: hou je vast voor zalm met mangochutney, zoete chilisaus en pistachenoten!

Ingrediënten

  • Enkele druppels citroensap
  • 600 à 800 g zalm met vel
  • 2 kl paprikapoeder
  • 6 à 8 el mangochutney met stukjes
  • 2 à 3 el zoete chilisaus
  • Een handvol pistachenoten
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Druppel het citroensap over de zalm en kruid met paprikapoeder, zout en peper.
  3. Meng de mangochutney samen met de zoete chilisaus en lepel over de vis.
  4. Hak de pistachenoten grof en strooi ze erover.
  5. Bak 10 à 12 minuten op 200 °C in de oven. De baktijd hangt af van de dikte van de zalm. Als die dikker is, dan heb je 15 minuten nodig.
  6. Doe er nog een beetje citroensap bij.
  7. Serveer met een frisse salade, gebakken aardappelen of couscous.

Meer info over het boek Easy Iceland van Dagný Rós 'Asmundsdóttir

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet