Witloof anders!
di 6 okt. - 10:38
Ooit al eens aan gedacht om witloof op een andere manier klaar te maken? Gevuld, bijvoorbeeld?
Het witloofseizoen is begonnen. Wij kennen witloof vooral van de typische ovenschotel met ham en kaas, maar heb je er ooit al aan gedacht aan witloof eens op een andere manier klaar te maken ? Fatima Marzouki van het Marokkaans restaurant El Warda in Antwerpen helpt ons een eind op weg :
[ds nid:48367|build_mode:teaser]
Gevuld witloof
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 stronkjes witloof
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 250 g kalfsgehakt
- ¼ kl komijnpoeder
- ¼ kl kurkuma
- ¼ kl geperste knoflook
- ½ kl gemberpoeder
- Een handvol gehakte koriander
- Een handvol gehakte bladpeterselie
- Peper en zout
Bereiding
- Spoel het witloof en stoom de stronkjes in zijn geheel.
- Snijd de stronkjes in de helft en hol lichtjes uit.
- Voeg alle overige ingrediënten samen en meng onder elkaar.
- Laat intrekken.
- Maak een ¼ liter witte saus, maar zonder nootmuskaat, peper en zout toe te voegen.
- Vul de helft van de witloofschuitjes op met het mengsel en gebruik de andere helft om toe te vouwen.
- Leg de stronkjes in een ovenschaal, overgiet met de witte saus en laat stollen in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30 minuten.