Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Schorseneren anders

di 2 feb. - 9:23

Schorseneren in witte saus, dat kennen we. Maar waarom ze niet eens verwerken in een omelte, in een Tunesische tajine?
Als je tijdens deze wintermaanden met seizoensgroenten wil koken, kan je aan de slag met schorseneren. Een héél typische groente uit de Vlaamse keuken, die bijna altijd klaargemaakt wordt in witte saus. En toch kan het ook anders.
Fatima Marzouki van het Marokkaans restaurant ‘El Warda’ in Antwerpen, én van Fatima’s kookworkshops, heeft een origineel recept voor schorseneren: zij verwerkt ze in een omelet.
Het recept is gebaseerd op de Tunesische tajine. Anders dan de Marokkaanse tajine is dat een soort quiche.
  • 800 gr schorseneren
  • peper en zout
  • 10 eieren
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 50 gram hoeveboter
  • 4 tot 5 vellen filodeeg
  • nootmuskaat

Zo ga je te werk :

  • Schil de schorseneren en snijd ze in gelijke plakjes. Kook ze beetgaar in gezouten water.
  • Kook acht eieren hard en pel ze. Hak de eiwitten heel fijn (brunoise) en plet de eierdooiers fijn.
  • Klop de twee resterende eieren los met een vork. Doe er de schorseneren, de eiwitten, de eierdooiers en de gesnipperde peterselie bij. Kruid met peper en zout. Smelt twee eetlepels boter en roer ze door het mengsel.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal met een diameter van 25 centimeter in met wat gesmolten boter. Leg een vel filodeeg in het midden en bestrijk met gesmolten boter. Leg de andere vellen er dakpansgewijs op en bestrijk met boter. Laat de vellen over de rand hangen.
  • Schep het schorsenerenmengsel op het deeg, bestrooi met nootmuskaat en vouw dicht. Bak 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet