Rode aardappeltjes op Slavische wijze
di 24 nov. - 10:30
Met 'doodgewone' aardappeltjes kan je heel wat kanten uit. Dat bewijst ook Marica van het Slavische restaurant Gurman...
Met 'doodgewone' aardappeltjes kan je heel wat kanten uit. Dat bewijst ook Marica van het Slavische restaurant Gurman in Sterrebeek. Zij maakt voor ons rode aardappeltjes op Slavische wijze. Eerst vertelt ze of aardappelen ook een basisproduct zijn in Servië....
[ds nid:48937|build_mode:teaser]
Rode aardappeltjes op Slavische wijze
- Kook de vastkokende aardappelen in z’n geheel en met de schil
- Laat afkoelen & schillen
- Snij 4 ajuintjes klein
- Doe maisolie in de pan en laat de ajuintjes langzaam doorzichtig worden
- Als je ajuinen bijna klaar zijn voeg je zoet paprikapoeder toe (een eetlepel). Let op dat je paprikapoeder niet bruin wordt of aanbrandt.
- Alles goed mengen en dan de aardappelen erbij doen en mengen tot je bijna puree krijgt. Eventueel naar smaak nog zout en peper toevoegen.