Pastarecepten van Isabella Cozzi
ma 7 okt. - 8:15
Isabella is onze gast op het Voedingssalon. Ze is auteur van Isabella’s pastabijbel geschreven en is de chef van Casa Cucina in Mechelen.
Casa Cucina - Italiaans koken in huiselijke sfeer
Jeanne Hellemansstraat 11
B - 2800 Mechelen
Tel. 0486-55 69 57
Hieronder enkele van Isabella's pastarecepten.
Pansotti con zucca e salvia
(Verse halve maantjes gevuld met pompoen en salie)
Ingrediënten:
(voor 4 personen)
- de helft van een buttercorn pompoen
- een handvol verse origano blaadjes
- een handvol verse salie blaadjes
- zout en peper
- olijfolie
- 2 handvol gemalen Parmezaanse kaas
- enkele blaadjes verse salie
Bereiding:
- Verwijder de zaden en de draadjes uit de kern van de pompoen. Verwijder tevens de korst van de pompoen.
- Snij de pompoen in blokjes en stoom of kook ze gedurende 15 minuten tot ze lekker zacht zijn. Laat de pompoen goed uitlekken.
- Hak de pompoen nadien fijn in de food processor met de blaadjes oreganon en salie. Doe de puré in een kommetje en meng de parmesaanse kaas door het mengsel. Voeg zout en peper toe.
- Bereid ondertussen het deeg voor de ravioli volgens het basisrecept.
- Neem het pasta vel en beleg het vel met enkele lepeltjes van het mengsel. Vouw het vel dubbel en snij halve maantjes uit het deeg. Laat de halve maantjes rusten op een houten plank die je even voordien met semolino hebt bestrooid. Bestrooi tevens de bovenzijde van de halve maantjes met de semolino.
- Smelt de boter in een sauteerpan. Voeg de verse salieblaadjes toe. Eenmaal de boter gesmolten, zet je de pan aan de kant.
- Kook de halve maantjes gedurende een 5 minuten in kokend water. Lepel de pansotti uit het water en voeg ze meteen bij de gesmolten boter.
- Dien meteen op en bestrooi met parmesaanse kaas.
Ravioli con salmone affumicato in salsina di pepe rosa e prezzemolo
(Gevulde ravioli van gerookte zalm met een sausje van roze peper en peterselie)
Benodigdheden:
(voor 4 personen)
- 250 gram zachtkokende aardappelen
- 250 gram gerookte zalm, in zeer fijne blokjes gesneden
- 1 witte ui, versnipperd
- 50 gram boter
- 100 gr ricotta kaas
- een bosje peterselie, fijn versnippperd
- zout en peper
- 100 gram boter
- enkele roze peperbollen
- een handvol fijngesneden peterselie
Bereiding:
- Was de aardappelen en kook ze gaar in kokend water. Giet nadien de aardappelen af en laat ze afkoelen.
- Pureer de aardappelen, samen met de gerookte zalm, de peterselie, de boter en de ricotta kaas in een food processor. Doe het mengsel in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid ondertussen het deeg voor de ravioli volgens het basisrecept.
- Neem het pasta vel en beleg het vel met enkele lepeltjes van het mengsel. Leg er een tweede pastel over en druk ronde ravioli vormpjes uit. Laat de ravioli rusten op een houten plank die je even voordien met semolino hebt bestrooid. Bestrooi tevens de bovenzijde van de ravioli met de semolino.
- Smelt de boter in een sauté pan. Voeg de roze peperbollen toe als ook een beetje vers gesnipperse peterselie. Eenmaal de boter gesmolten zet je de pan opzij.
- Kook de ravioli in gezouten kokend water. Lepel de ravioli uit de kookpot met behulp van een schuimspaan en voeg de ravioli toe aan de gesmolten boter. Meng de ravioli met behulp van een houten lepel door de saus. Dien meteen op.