Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Pascale Naessens over chocolade

wo 7 sep. - 6:50

Pascale is helemaal weg van chocolade. "Geen wonder dat er nogal wat desserts met chocolade in mijn boeken staan"...
Chocolade - zwarte chocolade welteverstaan is gezond. Het is goed voor de hersenen, helpt tegen depressie, vermindert de slechte cholesterol en is rijk aan mineralen. Maar niet enkel dat: chocolade is ook gewoon lekker.
Ook Pascale Naessens denkt er zo over. Sterker: "Ik ben helemaal verslingerd aan chocolade. Zeker de geur van gesmoletn chocolade brengt mij helemaal in vervoering."
Het is dan ook geen wonder, geeft ze toe, dat er nogal wat desserts met chocolade in haar boeken staan. Dit is er alvast eentje van. Smakelijk!

Chocolademousse op speculaas

INGREDIËNTEN
(voor 4 tot 6 personen)
  • 250 g speculaas
  • 75 g boter
  • 300 g chocolade (minsten 70% cacao)
  • 5 eieren
  • extra chocolade om te raspen
BEREIDING
  • Laat de boter smelten. Verbrokkel de speculaas in een keukenrobot. Meng de gesmolten boter door de speculaas en leg dit onderaan in de taartvorm en langs de rand. Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Scheid de dooiers van het eiwit. Roer de eierdooiers snel onder de gesmolten chocolade. Let op dat de chocolade niet te heet is, zodat de dooiers niet stollen.
  • Klop het eiwit op tot stevig schuim. Lepel het eiwit met een spatel of lepel voorzichtig door de gesmolten chocolade.
  • Giet de chocolade over de speculaasbodem en werk af met chocoladeschilfers. Zet minstens 1 uur in de ijskast.
Tip!
Kies een mooie schotel om de taart in te maken en te presenteren. Het is niet eenvoudig om ze eruit te halen: de kans dat ze breekt, is groot. Daarom verkies ik een mooie schotel, waarin ik ze meteen kan presenteren.
Tip!
Chocoladeschilfers kun je ook kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Makkelijk en heel mooi.
Tip!
Deze taart kun je gerust een dag van tevoren klaarmaken.
Bron: Puur Genieten 2 / Pascale Naessens

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet