Pascale Naessens: olijven met verse kruiden
wo 26 feb. - 10:13
Pascale Naessens houdt van eten. Van gezond eten. En liefst zo eenvoudig mogelijk. Olijven passen perfect in dat plan.
Olijven met verse kruiden
INGREDIENTEN
- 3 olijfolie extra vierge
- olijfolie
- 2 handenvol olijven (zwarte, groene of gemengd)
- 3 teentjes look
- 1 citroen (sap)
- handvol verse kruiden (koriander, peterselie, tijm, rozemarijn)
BEREIDING
Doe alle verse kruiden samen in een vijzel en stamp ze vrij grof. De look plet je met het lemmet van een groot mes. Leg een lookteentje met vel op een snijplank en leg nu de platte kant van een groot mes erop. Duw nu met je hand, zodat de look geplet wordt tussen het mes en de snijplank. Voeg de look (zonder vel) bij het kruidenmengsel.
Meng het kruidenmengsel onder de olijven. Giet er de olijfolie bij en het citroensap. Zet minstens een half uurtje weg in de ijskast.