Pascale Naessens: "Balsamico, een must in de keuken"
do 2 okt. - 9:46
Balsamicoazijn is niet enkel een natuurlijk product, je kan er ook alle kanten mee uit. In de handel vind je allerlei soorten Balsamico, maar echte moet sowieso 12 jaar oud zijn. en dus geldt: hoe oude de Balsamico, hoe duurder.
Ook al kan je Balsamico overal bijdoen - op vlees, vis, maar ook fruit - toch heeft Pascale twee favorieten:
Tomaten met olijfolie en balsamico en een pasta van pijnboompitjes met wat olijfolie en Balsamico.
Hieronder vind je de receptjes.
Tomaten met olijfolie & Balsamicoazijn
Ingrediënten
- 2 goede rijpe tomaten
- 1 bol buffel mozzarella - de beste die je kunt vinden
- 10 blaadjes verse basilicum
- goede olijfolie
- goede balsamico azijn
- peper & zout
Bereiding
Was de tomaat en laat de mozzarella uitlekken. Snijd beide vervolgens in mooi plakken.
- Leg afwisselend een stukje tomaat, mozzarella en een blaadje basilicum op een bord.
- Bestrooi met peper en zout en besprenkel tot slot met olijfolie en een paar druppels balsamico azijn.
Pijnboompittenpasta
Ingrediënten
- hoeveelheid pijnboombitten
- wat olijfolie
- wat Balsamicoazijn
Bereiding
- plet de pijnboompitten (er moeten nog stukjes overblijven)
- rooster ze lichtjes in een droge pan
- haal van het vuur en voeg wat olijfolie en Balsamicoazijn toe