Paprika: het zuiden in je bord
di 7 okt. - 9:00
Pascale Naessens kan het niet voldoende benadrukken. Kleur is belangrijk, in het leven, maar ook bij de groenten. Voor het oog, maar ook omdat de kleur van een groente iets betekent.
Neem nu paprika's. Ze bestaan in verschillende kleuren. De gele, bijvoorbeeld, is de meest rijpe en dus ook de meest gezonde...
Haar favoriet?
Gare paprika's
Leg enkele paprika's (liefst rode) op een rooster in de oven op 180 graden. Laat zo'n 30 tot 40 minuten garen. Omdraaien hoeft niet, maar mag. De paprika's worden helemaal zwart.
Leg de paprika's in een plastic tas en sluit die af.
Als ze afgekoeld zijn, verwijder je de staart van de paprika, de zaadjes en de ribben. Snij de paprika in fijne reepsjes, schik op een bord, giet er wat lekkere olijfolie op en eventueel wat fleur de sel.
Smakelijk!