Marokkaans wortelslaatje
di 29 sep. - 9:33
Gestoofde wortelen met een ajuintje of wortelpuree, dat kennen we. Tijd voor een alternatief!
Gestoofde wortelen met een ajuintje of wortelpuree, dat kennen we. Wij zijn benieuwd wat je nog meer kan met die mooie oranje groenten. We gingen luisteren bij chef Zahia, van het Marokkaanse restaurant Zahia’s Cuisine in Mechelen. Zij stelt ons voor om eens een lekker Marokkaans wortelslaatje te proberen.
Het slaatje dient als bijgerecht, bij een tajine bijvoorbeeld. Want al zitten in de tajine (stoofpotje) ook heel wat groenten die zijn normaal gezien 'overgaar'. Vandaar dat er een kroktant slaatje wel bij kan!
Hoe maak je een Marokkaans wortelslaatje?
- Maak de worteltjes schoon
- Kook de worteltjes in hun geheel om alle smaken en vitamines te behouden
- In kleine blokjes snijden
- 3 eetlepels olijfolie in een pan
- Worteltjes 5 minuten laten stoven in de pan
- Voeg de kruiden toe: komijn , look, peper en zout en vooral koriander
- Nog eens 5 minuten laten stoven
- Eventueel nog een beetje vocht toevoegen tijdens het stoven als dat nodig is (maar niet meer dan 4 eetlepels water)
- En daarna een half uurtje laten staan zodat de kruiden goed in de wortelen dringen
Je kan dit slaatje koud of warm serveren.