Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Mafé: kip met pindasaus

di 9 feb. - 9:20

Kip kan je op oneindig veel manieren klaarmaken. Vandaag doen we het op z'n Senegalees...
Kip wordt bijna overal ter wereld gegeten en je hebt dus ook heel veel verschillende bereidingswijzen. Wij kijken vandaag in de potten van Papa Demba, een Senegalees met een Afrikaans winkeltje vlakbij het De Coninckplein in Antwerpen. Hij verwerkt kip in een ‘mafé’, een traditioneel gerecht met pindasaus.

Ingrediënten

  • 1 kip, in stukken gesneden
  • 200 g pindakaas
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 3 verse tomaten of 1 doos gepelde tomaten (400 g)
  • 1 doosje geconcentreerde tomaten
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 1-2 hete pepers
  • arachide olie
  • 4 bouillonblokjes
  • peper & zout

Zo ga je te werk :

  • Schil en versnijd de uien, wortelen, tomaten en look.
  • Verhit de olie en bak de stukken kip goudbruin.
  • Voeg uien, paprika's en wortelen toe en kook enkele minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak enkele minuten.
  • Tomaten en tomatenpuree toevoegen.
  • Voeg water toe totdat de kip bedekt is.
  • Voeg de bouillonblokjes toe.
  • Breng op smaak met peper & zout.
  • Laat ongeveer 30 minuten sudderen.
  • Voeg de pindakaas toe: begin met 2 eetlepels, controleer de smaak en voeg toe indien nodig.
  • Voeg extra peper en zout toe indien nodig.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet