Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Lam op zijn Grieks: kleftiko

di 14 jun. - 9:30

Wat dacht je van een lamsbout op Griekse wijze ?

In de Griekse keuken wordt ‘kleftiko’ gemaakt. Dat woord betekent letterlijk ‘gestolen’.

Het verwijst naar dieven die vlees gingen stelen bij de rijken en dat stiekem klaar maakten in een kuil onder de grond.

Nu kan je natuurlijk gewoon een oven gebruiken. Maar de naam en ook het recept zijn gebleven.

Efgenia Karampatakis van Grieks restaurant Orestis in Genk weet hoe het moet:

Benodigdheden

  • 1 lamsbout of 4 lamsboutschijven (250g)
  • 1 kg kleine aardappelen
  • 2 wortelen in stukken gesneden
  • 4 sjalot (in 4 stukken snijden)
  • 1 el oregano
  • 1 el fijngehakte marjolein
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • zout/ peper
  • olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • bakpapier

efgenia karampatakis

efgenia karampatakis

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven op 150°C.
  2. Bestrijk het vlees, samen met de in stukken gesneden aardappelen, wortelen en sjalot met olijfolie en citroensap.
  3. Meng het geheel met oregano, marjolein, laurierblad, zout en peper.
  4. Bestrijk 4 grote stukken bakpapier met olijfolie.
  5. Verdeel er het vlees en de groenten over. Leg er ook een takje tijm bij.
  6. Vouw de pakjes dicht met keukengaren.
  7. Leg ze op een bakplaat en schuif deze voor ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven.

Meer info over restaurant ‘Orestis’

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet