Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven

In de keuken

Aha!

do 1 sep. - 4:11

Wat schaft de pot? 't Is een vraag die we élke dag moeten beantwoorden en inspiratie vinden is niet altijd zo gemakkelijk. Kabeljauw is een gemakkelijke vis en deze combinatie met kerriesaus - of curry - is overheerlijk.
Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven
© Getty Images

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 300 gram stevige kabeljauwfilet
  • 2 dunne preien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel kerriepoeder (of currypoeder)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 125 ml room
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • Zout en peper

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175 °C.

  • Snijd de preien in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Roer de helft van het kerriepoeder en zout en peper naar smaak erdoor.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem.
  • Wrijf de kabeljauwfilet in met zout, peper en citroensap en leg de filet op de prei.
  • Roer de room en de rest van het kerriepoeder door de rest van de prei.
  • Voeg zout en peper toe en strijk de kerrieroom en de rest van de prei over de vis uit.
  • Strooi de kaas erover.
  • Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in 15-20 minuten gaar worden en licht kleuren.

Lekker met aardappelpuree.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet