Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven

Stuur naar een vriend

Af en toe vis op het menu zetten is zeker niet slecht. Deze keer gaan we voor kabeljauw, een 'makkelijke' vis waarmee je altijd iets lekkers kan maken.

Kabeljauw met prei en kerrieroom uit de oven

INGREDIENTEN
(2 personen)

  • 300 gram stevige kabeljauwfilet
  • 2 dunne preien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 125 ml room
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • Zout en peper

 BEREIDING Verwarm de oven voor op 175 °C.

  • Snijd de preien in dunne ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Roer de helft van het kerriepoeder en zout en peper naar smaak erdoor.
  • Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem.
  • Wrijf de kabeljauwfilet in met zout, peper en citroensap en leg de filet op de prei.
  • Roer de crème fraîche en de rest van het kerriepoeder door de rest van de prei.
  • Voeg zout en peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit.
  • Strooi de kaas erover.
  • Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de kabeljauw in 15-20 minuten gaar worden en licht kleuren.

Lekker met aardappelpuree.