Jeroens topdessert: bavarois met zoute karamel
vr 27 mei - 9:30
Je serveert het niet elke dag, maar het is een prachtige afsluiter voor een feestelijke maaltijd.
Deze bavarois met een bodem van chocolate chip cookies en een laagje fijne karamel is een echt topdessert. Je serveert het niet elke dag, maar het is een prachtige afsluiter voor een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd: 240 minuten (inclusief opstijven)
INGREDIËNTEN (4 personen)
Voor de bodem:
- 200 g chocolate chip cookies
- 75 g boter
Voor de karamellaag:
- 200 g karamelsnoepjes
- 1 dl room
- 20 g boter
- grof zout
Voor de bavarois:
- 5 eieren
- 3 dl volle melk
- 3,5 dl room
- 75 g suiker
- 3 blaadjes gelatine
- 2 vanillestokjes
Extra materiaal:
- Een hakmolen met S-vormig mes
- Een springvorm met een diameter van 24 cm en 8 cm hoog
- Een keukenmachine met klopper
BEREIDING:
Bodem:
- Maak de bavarois los met een mes en haal hem uit de springvorm.
- Verdeel de bavarois in taartpunten.
- Verkruimel wat koekjes en strooi ze over de bavarois.