Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Jeroens topdessert: bavarois met zoute karamel

vr 27 mei - 9:30

Je serveert het niet elke dag, maar het is een prachtige afsluiter voor een feestelijke maaltijd.
Deze bavarois met een bodem van chocolate chip cookies en een laagje fijne karamel is een echt topdessert. Je serveert het niet elke dag, maar het is een prachtige afsluiter voor een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd: 240 minuten (inclusief opstijven)

INGREDIËNTEN (4 personen)

Voor de bodem:
  • 200 g chocolate chip cookies
  • 75 g boter
Voor de karamellaag:
  • 200 g karamelsnoepjes
  • 1 dl room
  • 20 g boter
  • grof zout
Voor de bavarois:
  • 5 eieren
  • 3 dl volle melk
  • 3,5 dl room
  • 75 g suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 vanillestokjes
Extra materiaal:
  • Een hakmolen met S-vormig mes
  • Een springvorm met een diameter van 24 cm en 8 cm hoog
  • Een keukenmachine met klopper

BEREIDING:

Bodem:
  • Maak de bavarois los met een mes en haal hem uit de springvorm.
  • Verdeel de bavarois in taartpunten.
  • Verkruimel wat koekjes en strooi ze over de bavarois.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet