Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Jeroen maakt Kikkererwtensoep met chorizo

ma 16 nov. - 10:46

Een winters soepje met een ingrediënt dat we niet zo vaak gebruiken: kikkererwten...
Een winters soepje met een ingrediënt dat we niet zo vaak gebruiken: kikkererwten...
INGREDIËNTEN: (4 personen)
Voor de soep:
  • 200 g chorizo
  • 2 rode paprika’s
  • 2 wortelen
  • 3 blikken kikkererwten (400 g per blik)
  • 3 l kippenbouillon
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 koffielepel kardemompoeder
  • 1 koffielepel kurkumapoeder
  • 3 blaadjes laurier
  • een scheut olijfolie
  • zout
Voor de afwerking:
  • 200 g zure room
  • enkele takjes verse koriander
(VOOR)BEREIDING:
  • Ontdooi en/of verwarm 3 l kippenbouillon (of groentebouillon).
  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een soepketel en bak er de chorizo in aan. Schep de blokjes met een schuimspaan uit de pot en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Pel de uien en snijd zei n grote stukken. Snipper de knoflook en snipper hem fijn. Fruit de uien in de chorizo-olie in de soepketel en doe er dan de knoflook bij.
  • Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snijd ze in stukken en doe ze bij de uien.
  • Schil de wortelen, snijd ze in stukken en doe ze in de ketel.
  • Verwijder de zaadjes van de chilipeper, snijd hem in stukjes en doe hem bij de rest van de groenten.
  • Kruid met paprikapoeder, komijn, kardemom en kurkuma en laat even stoven.
  • Doe 2 blikken kikkererwten in een zeef of vergiet en spoel ze onder koud water. Laat ze wat uitlekken en doe ze bij de rest van de groenten in de soepketel.
  • Giet de warme bouillon bij de groenten en doe er de laurier bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur minstens 20 minuten garen met het deksel schuin op de ketel.
Afwerken en serveren:
  • Verwijder de laurierblaadjes en mix de soep met een staafmixer. Breng op smaak met een snuif zout.
  • Spoel het derde blik kikkererwten onder koud water, laat ze wat uitlekken en doe ze bij de soep.
  • Verdeel de gebakken chorizo over diepe borden of kommen. Schep er soep bij en werk af met een lepel zure room en enkele blaadjes koriander.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet