Gegrilde puntpaprika
di 28 jun. - 7:05
Een super makkelijk gerechtje, ideaal bij de bbq...
Een heel seizoen mochten we mee in de potten kijken van buitenlandse chefs, die ons originele recepten konden meegeven.
De Griekse Efgenia Karampatakis van restaurant ‘Orestis’ in Genk er een punt achter. En dat mag je letterlijk nemen, want ze maakt heerlijke puntpaprika’s klaar!
Puntpaprika's zijn zoeter dan de 'gewone' geblokte paprika's. Ze hebben een fijner vel en bevatten bovendien amper zaadlijsten. Ze zijn als het ware ‘hapklaar’ en handig voor gebruik: versnijden in ringen en het zomerse slaatje staat weer pittig. Of in de langte doorsnijden en opvullen voor een smakelijk en origineel voorgerecht.
Salade van gegrilde puntpaprika uit Florina
- 4 puntpaprika’s
- olijfolie
- zout
- azijn
Spoel de puntpaprika’s goed onder stromend water. Leg ze op de BBQ. Grill de paprika’s aan beiden zijden tot ze gaar zijn. Pel ze. Schik ze op een mooie schaal en kruid met zout. Besprenkel met azijn. Werk af met olijfolie.
Een Ideale salade voor bij de BBQ.