Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Gegrilde puntpaprika

di 28 jun. - 7:05

Een super makkelijk gerechtje, ideaal bij de bbq...
Een heel seizoen mochten we mee in de potten kijken van buitenlandse chefs, die ons originele recepten konden meegeven.
De Griekse Efgenia Karampatakis van restaurant ‘Orestis’ in Genk er een punt achter. En dat mag je letterlijk nemen, want ze maakt heerlijke puntpaprika’s klaar!
Puntpaprika's zijn zoeter dan de 'gewone' geblokte paprika's. Ze hebben een fijner vel en bevatten bovendien amper zaadlijsten. Ze zijn als het ware ‘hapklaar’ en handig voor gebruik: versnijden in ringen en het zomerse slaatje staat weer pittig. Of in de langte doorsnijden en opvullen voor een smakelijk en origineel voorgerecht.

Salade van gegrilde puntpaprika uit Florina

  • 4 puntpaprika’s
  • olijfolie
  • zout
  • azijn
Spoel de puntpaprika’s goed onder stromend water. Leg ze op de BBQ. Grill de paprika’s aan beiden zijden tot ze gaar zijn. Pel ze. Schik ze op een mooie schaal en kruid met zout. Besprenkel met azijn. Werk af met olijfolie.
Een Ideale salade voor bij de BBQ.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet