Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Fusion meatballs met groene groenten

ma 8 jun. - 9:30

“50 shades of green” in een stoofpot met kruidige gehaktballen en Turks brood.

“50 shades of green” in een stoofpot met kruidige gehaktballen en Turks brood.

INGREDIËNTEN: (4 personen)

Voor de saus:

  • 5 dl groente- of kippenbouillon
  • 200 g waterkers
  • 3 stengels selder
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 1 groene paprika
  • 1 teen look
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 1 eetlepel groene currypasta (naar smaak)
  • zout
  • een scheut olijfolie

Voor de gehaktballen:

  • 300 g kalkoengehakt
  • 300 g varkensgehakt
  • 1 ei
  • 40 g paneermeel
  • ½ bussel koriander
  • enkele takjes dragon
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • een scheutje olijfolie
  • een klontje boter
  • zout

Om erbij te serveren:

  • een Turks brood

BEREIDING

  • Ontdooi en verwarm een portie kippenbouillon.
  • Pel de uien en snij ze in grove snippers. Plet de look tot pulp.
  • Verhit een scheut olijfolie in een ruime pot en stoof de snippers ui met de lookpulp. Gebruik een matig vuur.
  • Spoel alle groenten schoon. Snij de selderstengels in grove stukken. Doe hetzelfde met de courgette en de venkel. Doe alle groene groenten in de stoofpot en rtoer regelmatig.
  • Schil de groene paprika met een dunschiller en verwijder de pitjes uit de vrucht. Snij ook de paprika in grove stukken.
  • Voeg blaadjes laurier en takjes tijm toe en laat de groenten nog 10 tot 15 minuten stoven.
  • TIP: Wie van ‘krokante’ groenten houdt zet het vuur zacht en stooft de groenten kort. Of laat ze meer ‘plat’ stoven.
  • Spoel de waterkers en breng water aan de kook in een middelgrote pot. Kook ze gedurende 10 minuten.
  • Laat de hete waterkers uitlekken en doe ze in de beker van de blender. Mix het groen tot een gladde puree.
  • Schenk wat warme bouillon bij de gestoofde groenten, tot ze net kopje onder doen. Schep er ook de ‘coulis’ van waterkers bij. Laat alles nog enkele minuten pruttelen.
  • Doe het gevogelte- en het varkensgehakt in een mengschaal. Plet ze samen en voeg een ei toe. Meng opnieuw en voeg wat paneermeel toe om het vleesmengsel wat stevigheid te geven. (Voeg naar behoefte meer toe.)
  • Geef het vlees extra smaak met fijngesnipperde blaadjes koriander en dragon. Voeg een flinke snuif cajun-kruiden toe en wat zout. Meng een laatste keer.
  • Spoel je handen en rol gelijke balletjes met een diameter van 3 tot 4 centimeter.
  • Doe een beetje olijfolie en een klontje boter in een braadpan. Verhit ze op een matig vuur en bak hierin de balletjes goudbruin. (Binnenin hoeven ze niet gaar te zijn.)
  • Proef de groenten en voeg wat groene currypasta en een snuif zout toe. (Gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak. Wie van pikant houdt gebruikt meer currypasta.)
  • Doe de kortgebakken gehaktballen in de groentesaus en laat ze verder garen op een zacht vuur. (Het vlees moet gaar zijn tot in de kern.)
  • Zet de ovengrill op of verwarm de oven tot 180°C. Schuif het turks brood in de warme oven en geef het even de tijd om krokant te worden.
  • Serveer de groenten met gehaktballen in kommen of diepe borden.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet