Eiersalade ‘tandoori’
vr 13 apr. - 7:17
Deze exotische eiersalade kan geserveerd worden als voorgerecht, maar is ook leuk als hapje. Tandoorikruiden zijn een Indiase kruidenmengeling van komijnpoeder, gemalen koriander, cayennepeper en kurkuma. Ze worden vooral gebruikt om kip-, vleesgerechten en rijstschotels mee te kruiden. Deze populaire mengeling vind je tegenwoordig in bijna elke supermarkt.
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 10 eieren
- 4 eetl mayonaise
- 4 eetl yoghurt
- 2 eetl tandoorikruiden
- 2 jonagold appels
- 1 teentje geplette knoflook
- 1 eetl olijfolie
- 3 eetl fijngesneden bieslook
- 1 kropsla
- Peper & zout
BEREIDING
- Kook de eieren 10 minuten tot ze hardgekookt zijn.
- Meng ondertussen de mayonaise, yoghurt, tandoorikruiden, de geplette knoflook en de olijfolie.
- Pel de eieren en hak ze grof.
- Snijd de appels in kleine blokjes.
- Meng de tandoorimix onder eieren. Voeg de appels en de bieslook toe en breng op smaak met peper en zout.
- Was de kropsla en dresseer de eiersalade in de slablaadjes.
In samenwerking met Ingrid Neve & Culinair Ambiance