Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

De preiburgers van Jeroen

ma 30 mei - 9:30

Jeroen maakt een perfecte salade met zelfgemaakte hamburgers met prei. Smullen maar!
Boontjes, aangemaakt met azijn en gemengd met tomaten en aardappelen: Jeroen maakt een perfecte salade en geeft er zelfgemaakte hamburgers met prei bij.
De rauwe, gesnipperde prei wordt gemengd met het gehakt en gaart samen met de burgers.
Bereidingstijd: 70 minuten

INGREDIËNTEN (4 personen)

Voor de hamburgers:
  • 800 g gemengd gehakt
  • 1 prei
  • 100 g gemalen kaas
  • 2 eieren
  • 50 g paneermeel
  • boter
  • zout
  • peper
Voor de boontjes:
  • 200 g boterboontjes
  • 200 g groene boontjes
  • 5 tomaten
  • 600 g aardappelen, vastkokend
  • 2 sjalotten
  • 1/3 bussel bieslook
  • een scheut dragonazijn
  • olijfolie
  • zout
  • peper

BEREIDING

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar ingezouten water met het deksel op de pan. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Voor de hamburgers:
  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Haal het gehakt uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Spoel het zand van de prei. Snijd de stronken in smalle repen en snipper ze fijn.
  • Meng het gehakt met de gesnipperde prei, de eieren, het paneermeel en (eventueel) de gemalen kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vorm grote hamburgers van het gehakt en laat ze opstijven in de koelkast.
Voor de boontjessalade:
  • Breek de uiteinden van de boontjes en spoel ze in water.
  • Kook de boontjes gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water om de garing te stoppen.
  • TIP: Doe de boontjes eventueel bij de kokende aardappelen, dan maak je minder kookpotten vuil.
  • Pel en snipper de sjalotten. Giet er een scheut dragonazijn bij en laat een paar minuten marineren.
  • Halveer de tomaten en snijd ze in halve ringen. Doe ze bij de sjalotten.
  • Snipper de bieslook en doe het bij de tomaten.
  • Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze met de boontjes bij de tomaten.
  • Breng de salade op smaak met peper en zout en werk af met een likje olijfolie.
Voor de afwerking:
  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Smelt een klont boter in een pan en korst de hamburgers aan beide kanten aan.
  • Laat de hamburgers 15 tot 20 minuten verder garen in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de hamburgers met de boontjessalade.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet