Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Chocoladepudding met whiskysabayon

vr 12 jun. - 8:30

Een dessertje dat wel eens van pas zou kunnen komen met Vaderdag...

Een dessertje dat wel eens van pas zou kunnen komen met Vaderdag...

INGREDIËNTEN

Voor de pudding:

  • 4 eieren
  • 40 g suiker
  • 25 g puddingpoeder (vanille-aroma)
  • 5 dl melk
  • 100 g pure chocolade (met min. 70% cacao)
  • 1 vanillestok


Voor de sabayon:

  • 5 eieren
  • 2 eierdopjes suiker
  • 1 eierdopje vanillesuiker
  • 1 dopje whisky
  • 3 dopjes sinaasappelsap (bij voorkeur vers)


Om af te werken:

  • koekjessigaren
  • mokka-ijs


BEREIDING

  • Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine.
  • Laat de machine draaien en voeg aansluitend de suiker toe. Blijf kloppen tot je een bleke egale massa overhoudt. (ruban)
  • Voeg het puddingpoeder toe en mix het door de ruban.
  • Doe de melk in een pot en breng ze aan de kook op een matig vuur. Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er zoveel mogelijk zwarte zaadjes uit. Voeg ze bij de melk. Laat ook de lege peulen smaak afgeven.
  • Breek de donkere en intense chocolade in stukjes, doe ze in de warme melk en roer met de garde tot ze opgelost is. Verwijder de peulen van de vanillestok.
  • Schenk een deel van de warme chocolademelk in het dooiermengsel terwijl de machine draait.
  • Schenk dat dooiermengsel vervolgens in de pot met de rest van de chocolademelk. Zet de pot op een zacht vuur en roer onophoudelijk met de garde tot je een gebonden pudding krijgt.
  • Giet de pudding in een maatbeker en schenk in elk glas een gelijke portie pudding. Laat de pudding afkoelen.


De sabayon bereiden:

  • Scheid de eieren en doe de dooiers in een pot. Het eiwit gebruik je niet. Bewaar een eierdopje (halve eierschaal) om de rest van de ingrediënten af te meten.
  • TIP: Vries het eiwit in voor een toekomstige bereidingNaar de website van Dagelijkse Kost

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet