Boterham met omelet en wortelmartino
ma 23 nov. - 10:30
Wie martino zegt, denkt snel aan 'préparé' met min of meer pikante kruiden. Maar je kan een vegetarische martino maken.
Wie martino zegt, denkt snel aan 'préparé' met min of meer pikante kruiden. Maar je kan een vegetarische martino maken. Dat doet Jeroen Meus...
Ingrediënten
Voor de wortelspread:
- 300 g wortelen
- ½ ui
- 35 g tomatenpuree (concentraat)
- 2 koffielepels mayonaise
- 2 koffielepels tomatenketchup
- olijfolie
Voor de afwerking:
- 4 kleine stokbroden
- 8 sneden brood
- 1 grote augurk
- ½ sjalot
- 4 koffielepels kappertjes
- ½ bussel waterkers (optioneel)
- boter
- nootmuskaat
Bereiding
Wortelspread:
- Schil de wortelen en rasp ze. Pel de ui en snijd hem in halve maantjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof er de ui in aan. Doe er de geraspte wortelen en een klein scheutje water bij. Zet het deksel schuin op de pan en laat op een laag vuur garen.
- Haal de wortelen van het vuur. Mix in de hakmolen (of blender) met tomatenpuree. Doe de wortelmartino in een kom en laat rusten in de koelkast.
Afwerken en serveren:
- Snijd de augurk in plakjes en snipper een half sjalotje fijn.