Bloemkool op zijn Marokkaans
di 26 apr. - 9:30
Fatima Marzouki gaat aan de slag met bloemkool.
Een creatieve chef is altijd op zoek naar nieuwe recepten en laat zich permanent inspireren om verrassende gerechten op tafel te toveren.
Zo iemand is Fatima Marzouki van restaurant El Warda in Antwerpen.
Vandaag gaat ze aan de slag met bloemkool.
Ingrediënten
- 2 uien
- 4 tomaten
- kleine roosjes van 1 bloemkool
- olijfolie
- peper
- zout
- halve koffielepel komijn
- 6 eieren
- vers gehakte koriander
- 2 knoflookteentjes
Bereiding
- Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze even in kokend water.
- Ontvel ze en snijd ze in blokjes.
- Pel de ui en snipper hem fijn.
- Hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui in wat olijfolie, voeg daarna knoflook tomaten en bloemkool toe.
- Laat onder een deksel zachtjes stomen/sudderen.
- Kruid met peper, zout, koriander en komijn.
- Klop de eieren los met een vork en doe ze bij de tomaten.
- Tip : de bloemkool moeten super zacht zijn (dus traag garen).