Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

BBQ-kippenvleugels met penne en portobello's

ma 4 mei - 11:19

Het bbq-seizoen komt er met rasse schreden aan! Jeroen geeft ons alvast het geheim voor een echte klassieker...
De ‘chicken wings’ zijn een klassieker op de barbecue. Jeroen marineert de kippenvleugels ‘cajun style’ en serveer ze met een koude salade van grote gegrilde paddenstoelen, kropslaharten en pasta. Lepel er nog een maagdelijk wit sausje bij en het peuzelplezier kan beginnen.
Snij de tippen van de kippenvleugels weg. Doe ze in de pot met marinade. Laat ze een half uur of langer smaak opnemen. Roer regelmatig zodat er voldoende marinade rondom het vlees kleeft.
  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg een snuif zout toe en gaar hierin de pasta. (Voor een beetgare pasta reken ik een kooktijd die één minuut korter is dan wat de verpakking adviseert.) Spoel de penne nadien onder koud stromend water en zet ze opzij.
  • Spoel de lente-uitjes en de platte peterselie. Verwijder de wortelstukjes en het buitenste blad van de uitjes en snij ze in fijne ringen. Snipper de peterselieblaadjes fijn.
  • Meng de mayonaise en de zure room. Voeg een scheut azijn toe, een snuif cajun-kruiden en meng alles tot een kruidig-frisse dressing.
  • Pluk de stelen uit de hoeden van de portobello’s en snij de kropslaharten overlangs in twee. Leg de hoeden op een schaal, samen met de kropslaharten. Druppel er olijfolie over en strooi er versgemalen peper en zout op. (Schenk wat meer olijfolie over de grote paddenstoelen, want ze werken als een spons.)
  • Leg de kropslaharten (op de snijkant) en de grote paddenstoelen op de hete grill. (Ik grill op 200°C, onder deksel.) Na twee minuten haal je de gekleurde kropslaharten van de bbq. De portobello-hoeden draai je om. Laat ze kort grillen boven de heetste kolen en verhuis ze naar een ‘koelere’ zone. Na zo’n 5 minuten zijn ze voldoende gaar.
  • Laat de paddenstoelen afkoelen en grill de kippenvleugels. Werk tussendoor de pastasalade af.
  • Snij de portobello’s in fijne repen en meng ze met de koude penne en de snippers peterselie en lente-ui. Beslis of je de witte dressing erdoorheen mengt, of liefst apart seveert.
  • Leg de gemarinerde stukken kip op de koelere zone van de rooster. (Vermijd dat de vlammen het vlees likken.) Strijk ze in met wat van de marinade en grill ze zo’n 10 minuten (220°C-250°C, onder deksel). Draai de vleugels om, strijk er opnieuw wat van de marinade over en grill ze nog eens 10 minuten. (Controler tijdig. Het kippenvlees mag botermals zijn.)
  • TIP: Wie van een zoeter glazuur houdt kan wat honing of esdoornsiroop toevoegen aan de marinade.
  • Schep de pastasalade in een serveerschaal en leg er de gegrilde kropslaherten bovenop.
  • Schik de malse kippenvleugels erbovenop en verhuis je bbq-gerecht naar de tafel.
  • Meer zoals dit...

    Blijf op de hoogte

    Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

    Volg ons op
    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Jobs

    Privacy

    Gebruiksvoorwaarden

    Heb je een vraag?

    Contact

    Wedstrijdreglement

    Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet