Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Vlees braden: tips & tricks

wo 24 dec. - 9:00

Vlees braden is in alle gevallen eigenlijk heel simpel. Maar het resultaat hangt af van de details...

Vlees braden is in alle gevallen eigenlijk heel simpel. Maar het resultaat hangt af van de details...

Alle vlees wordt normaal even aangebakken bovenop het vuur, in een braadsleetje waar het vlees precies in past. Op die manier moeten we niet meer twijfelen of er een korstje op het vlees zal komen of niet.

Het aanschroeien gebeurt best in een mengsel van boter en temperatuurbestendige olie, olijfolie of arachide.

Nadat alle kanten mooi zijn toegeschroeid, mag het vlees de voorverwarmde oven in.

Rood vlees

  • Rund: oven: 220 tot 240°C. 15 minuten per ½ kg.
  • Lam: oven: 220 tot 240°C, 20 minuten per ½ kg
  • Lamsschouder: 25 minuten per ½ kg

Wit vlees

Varken, kalf, kalkoengebraad.

  • Oven: 180°C. 25 minuten per ½ kg

Gevogelte

  • Volledige of gevulde Kalkoen: oven: gedurende 30 minuten 210°C, daarna 170°C. 20 minuten per ½ kg vlees (en eventuele vulling). Bij een grote kalkoen is het aangeraden om de vogel af te dekken met aluminiumfolie, nadat het vlees mooi is aangekleurd. Om verbranden te vermijden.
  • Kip: oven: 210°C. 25 minuten op één zijde. 25 minuten op de andere zijde. 20 minuten op de rug.

Wilde

  • Fazant: oven 210°C. 20 minuten per ½ kg.
  • Reebok, hert: oven 220 tot 240°C, 15 minuten per ½ kg
  • Jong wild zwijn: Oven 180°C, 25 minuten per ½ kg
  • Hazenrug: oven 220 tot 240°C. 20 minuten.

Niet vergeten!

Elke vleessoort, ook gevolgelte, die in de oven wordt gebraden heeft na het bakken een rusttijd nodig. Draai het vlees, in aluminiumfolie en laat minstens 10 minuten rusten.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet