de madammen
Smullen van rode poon
In de keuken
vr 3 feb. - 8:00
Rode poon klinkt veel Belgen ongetwijfeld totaal onbekend in de oren. Jammer, want de vis van het jaar is heerlijk!
Rode poon of knorhaan klinkt veel Belgen ongetwijfeld totaal onbekend in de oren. Jammer, het is een lekker visje dat het heel jaar door voordelig in prijs is.
Poon wordt meestal in zijn geheel aangeboden en wordt ter plaatse gekuist en gefileerd. Het visvlees is stevig, heeft een diepe smaak en leent zich uitstekend voor vissoepen en visstoofpotten.
Verder is de vis heerlijk op het vel gebakken bv. op de barbecue. De vis kan op veel manieren bereid worden: in de pan, in een gewone oven, in een microgolfoven, gepocheerd, gestoomd, in papillotten, op spiesjes. Reken één vis per persoon.
Inspiratie
Wij hebben alvast 4 heerlijke recepten voor jou uitgezocht. Dé manier om deze fantastische vis beter te leren kennen!
Klik op de foto om het recept te ontdekken!