Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Ribbetjes, ideaal voor dit zonnige weer

wo 12 mrt. - 10:10

Als je gaat buiten eten dan denken we gauw aan barbecue en dan zijn lekkere ribbetjes natuurlijk altijd een goede keuze.

Als je gaat buiten eten dan denken we gauw aan barbecue en dan zijn lekkere ribbetjes natuurlijk altijd een goede keuze.

Al hoeven ribbetjes niet op de barbecue klaargemaakt te worden, dat kan ook in de oven. Gert De Mangeleer van restaurant Hertog Jan, en nu even van Bistro Yellow in Brugge is alvast fan. Ribbetjes zijn voor hem bijna een ritueel geworden.

Op de barbecue of in de oven, ribbetjes zijn verrassend veelzijdig. Daarbij hoort de typische Amerikaanse coleslaw volgens Jeroen Meus.

Recept voor ribbetjes met coleslaw van Jeroen Meus

Wie de bereiding graag stap voor stap volgt, kan dat hier.

Ingredienten
(voor 4 personen)

De ribbetjes:

  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel ketjap manis (Oosterse saus)
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • Provençaalse kruiden
  • 600 g varkensribben

De coleslaw:

  • 1⁄4 witte kool
  • 3 wortels
  • 1 kleine rode ui
  • 1 appel
  • 1⁄2 bussel peterselie
  • 2 eetlepels mayonaise (grote)
  • 1 limoen
  • peper
  • zout

Bereiding

De gemarineerde ribbetjes:

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Maak eerst een marinade met de ahornsiroop, de mosterd, de ketjap manis, de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.
  • Schik de ribbetjes op de ovenschaal. (Leg ze op een vel bakpapier of een siliconenmatje.) Bestrijk het vlees royaal met de marinade.
  • Bak de ribbetjes 40-45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade.

De coleslaw:

  • Schil de wortels, was de witte kool en rasp alles fijn.
  • Snij de rode ui zeer fijn en hak de blaadjes van de peterselie.
  • Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine kubusjes.
  • Schep de mayonaise in een potje en roer het sap van de limoen erdoor.
  • Neem een slakom en meng alle ingrediënten tot een smeuïge sla.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Versnij de ribbetjes en serveer met een flinke schep coleslaw.

Naar de website van Dagelijkse Kost

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet