de madammen
Princess kookt voor Anja & Brit
di 7 okt. - 8:05
Een prinses in de studio, het gebeurt niet alle dagen! Maar nu dus even wel, en dan nog om te koken!
Princess Misia is een populaire foodblogster die net haar eerste boek heeft gepubliceerd 'Fourplay'. Princess Misia, Pools voor teddybeer, is het koosnaampje van Marta Majewska.
'Fourplay' is een boek met speelse vegetarische gerechten voor de vier seizoenen. Verrassende recepten, prachtig in beeld gebracht. Wat dacht je van een herfstige kastanjehummus met gebakken ui, smeuïge minibrownies met pompoen en walnoot of een fris pompoen-kokosijsje?
Goesting? Hieronder vind je alvast enkele recepten. Smakelijk!
Pompoen-kokosijs
In de hoofdrol
- 300 g butternutpompoen
In de bijrol
- 800 ml kokosmelk
- 120 ml agavesiroop
- 1 theelepel kaneel
- 100 g macadamianoten, geroosterd
Scenario
Verwarm de kokosmelk op een zacht vuur. Voeg de agavesiroop en de kaneel toe. Laat 10 minuten zachtjes sudderen. Laat afkoelen en zet in de koelkast gedurende minstens 1 uur. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en ontpit de pompoen en snij in kleine blokjes. Verspreid de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven gedurende 30 tot 40 minuten tot de pompoen zacht is en lichtjes gebruind aan de hoekjes. Doe het kokosmengsel in de ijsmachine en draai het ijs af. Meng de macadamianoten en de geroosterde pompoen eronder en serveer onmiddellijk.
Minibrownies met pompoen & walnoot
In de hoofdrol
- 250 g butternutpompoen, gepeld, ontpit en in stukken gesneden
- 5 walnoten, gehalveerd
In de bijrol
- 1 eigeel
- 120 ml ahornsiroop
- 200 g ghee
- 200 g donkere chocoladedruppels
- 2 eieren
- 120 g speltbloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel bicarbonaat
- bakspray
Scenario
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de stukken pompoen tot ze beetgaar zijn. Giet het water af en plet met een vork. Voeg 1 eigeel en 40 ml ahornsiroop toe en meng. Smelt de ghee en de chocoladedruppels au bain-marie. Meng 2 eieren en de rest van de ahornsiroop in een kom. Voeg daar het chocolade-gheemengsel aan toe. Meng. Voeg de speltbloem, het bakpoeder en het bicarbonaat toe en meng grondig. Vet de muffinvormpjes in met bakspray. Verdeel het chocolademengsel gelijkmatig in de vormpjes. Voeg een eetlepel pompoenmengsel toe aan elke muffin. Garneer met een halve walnoot. Bak 15-20 minuten in de oven.
Kastanjehummus met gebakken ui
In de hoofdrol
- 200 g kastanjes, gekookt
In de bijrol
- 1 ui
- 1 theelepel komijn, gemalen?
- 1 eetlepel water?
- 1 teentje knoflook?
- 100 ml olijfolie + 1 eetlepel om te bakken?
- een snuifje zout
- volkorencrackers of pitabroodjes
Scenario
- Pel de ui en snij in ringen. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak tot ze helemaal gebruind zijn.
- Doe de kastanjes, komijn, olijfolie, water, knoflook in een keukenrobot en mix fijn. Breng op smaak met zeezout. Garneer met de uiringen. Serveer met volkorencrackers of volkorenpitasneetjes.