Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

"Paolataarten uit Bilzen en garnaalsalade van mijn moeder"

di 25 mrt. - 9:00

Luc Appermont denkt terug aan het eten bij hem thuis vroeger .
Luc_Appermont

Luc Appermont: "Bij de ideale dame blanche moet alles gescheiden opgediend worden, zodat ik er mijn eigen brouwsel van kan maken".

Diner

Luc Appermont groeide op in het Limburgse Bilzen samen met zijn vier broers en zussen, ouders en grootouders. Met z’n achten zaten ze iedere avond gezellig samen aan tafel. Mama Appermont zorgde in de week voor het eten op tafel, waarbij grootvader telkens hielp met het schillen van aardappelen. “In het weekend kookte vader, dat was ander eten dan in de week. Zoals het witlof dat hij in heel fijne stukjes sneed, met daartussen gehakt en dan een kaassaus erover. Als die dan uit de oven kwam, met een korstje op -niet te bruin want ik hou niet van bruine korstjes- dan was het smullen!”

Trauma

“Van prinsessenboontjes walgde ik werkelijk, ik kon ze niet door mijn strot krijgen. Een keer gooide ik ze achter de koelkast, denkende dat niemand ze zou vinden. Uiteraard ging net die dag de hulp poetsen achter de koelkast. Ik heb ze als straf nog moeten opeten. Een echt trauma!”
Lievelingsmenu van zijn moeder:
  • Garnaaltjes met beenhesp en mayonnaise
  • Tomatensoep met een beetje room
  • Kip met appelmoes en gebakken patatjes
  • Dame blanche

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet