de madammen
"Paolataarten uit Bilzen en garnaalsalade van mijn moeder"
di 25 mrt. - 9:00
Luc Appermont: "Bij de ideale dame blanche moet alles gescheiden opgediend worden, zodat ik er mijn eigen brouwsel van kan maken".
Diner
Luc Appermont groeide op in het Limburgse Bilzen samen met zijn vier broers en zussen, ouders en grootouders. Met z’n achten zaten ze iedere avond gezellig samen aan tafel. Mama Appermont zorgde in de week voor het eten op tafel, waarbij grootvader telkens hielp met het schillen van aardappelen. “In het weekend kookte vader, dat was ander eten dan in de week. Zoals het witlof dat hij in heel fijne stukjes sneed, met daartussen gehakt en dan een kaassaus erover. Als die dan uit de oven kwam, met een korstje op -niet te bruin want ik hou niet van bruine korstjes- dan was het smullen!”
Trauma
Lievelingsmenu van zijn moeder:
- Garnaaltjes met beenhesp en mayonnaise
- Tomatensoep met een beetje room
- Kip met appelmoes en gebakken patatjes
- Dame blanche