de madammen
Marokkaanse kip van Zahia
di 10 nov. - 0:23
In de Belgische keuken gebruiken we regelmatig kip. Hoe maken ze kip in Marokko?
Ook in de Marokkaanse keuken is kip populair. Zahia van het restaurant Zahia’s Cuisine heeft leren koken van haar mama en tante. Niet met een kookboek, maar met haar ogen. Veel leren door te kijken. En zo leerde ze ook kip klaar maken. Maar geen kippenfilet voor Zahia, zij gebruikt altijd een volledige kip in haar tajines.
Hoe ga je te werk?
- Gebruik een volledige kip met been en snij die in stukken
- Marineer de kip met een typische Marokkaanse chermoula marinade en laat de kip best een hele nacht hierin marineren.
- Maak de marinade: mix een halve bussel koriander samen met 2 teentjes knoflook, een koffielepel komijn, een beetje ras el hanout naar eigen smaak (Marokkaanse kruidenmengeling die je gewoon in de supermarkt kan vinden), peper, zout en ongeveer 5 eetlepels olijfolie.
- De marinade goed in de kip kneden en een nacht laten staan
- Stoof de kip in een tajine of een braadpan (vb: Creuset) en voeg een beetje vocht toe. Leg er gesneden citroen en olijfjes bij en laat 30 à 45 minuten sudderen met het deksel erop
- Serveren met couscous