de madammen
Made in Latijns Amerika: Dulce de leche
vr 20 mei - 11:49
Weet jij welk ingrediënt we hebben weggebiept? Als je het kan raden, maak je kans op 375 euro aan kookpotten!
4 weken lang - van 16 mei tot en met 10 juni - kan je bij De Madammen elke werkdag een kookpannenset van Beka ter waarde van 375 euro winnen.
Om te kunnen winnen, moet je luisteren naar De Madammen, van maandag tot en met vrijdag, tussen 10 en 12. Hou je telefoon in de aanslag en bel op het goede moment.
De recepten die bij het spel horen, kan je hier op de site elke dag opnieuw raadplegen.
Dulce de leche
Deze week gaan we op zoek naar 'nationale' gerechten. Of in dit geval 'continentaal' gerecht. We trekken immers naar Latijns-Amerika waar dulce de leche overal met enthousiasme wordt geconsumeerd!
Dulce de leche betekent letterlijk: melkzoet. Dulce de leche wordt vooral gebruikt om op brood te smeren, maar wordt ook veel verwerkt in taarten, koeken, pudding en ijs. Verder wordt het vaak als nagerecht gegeten, puur of samen met koekjes.
INGREDIENTEN
- 4 kopjes volle melk
- 1 + ¼ kopje suiker
- ¼ theelepel BEEP (bakpoeder)
- zaadjes van 2 vanillestokjes
BEREIDING
- Roer de melk met de suiker en de bakpoeder in een pan. Laat tot het kookpunt komen, zet dan het fornuis op een lager vuurtje en laat het zonder deksel zachtjes sudderen tot de melk gecarameliseerd is. Reken op anderhalf uur of een uur en drie kwartier. Vergeet niet af en toe te roeren. (Vaker roeren als de melk begint te carameliseren om het verbranden te vermijden)
- Roer de zaadjes van de vanillestok er voorzichtig onder.
- Laat afkoelen.