Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Koken met griet

vr 2 dec. - 8:49

Ben je op zoek naar een veelzijdige, lekkere vis? Ga dan voor griet, nu op z'n best!
Griet is een magere platvis en behoort tot de familie van de tarbotachtigen. Griet is gemiddeld 35 tot 40 cm en wordt maximaal 75 cm groot. Het visvlees lijkt zeer sterk op dit van tarbot. In tegenstelling tot tarbot heeft griet (huid)schubben, is eerder ovaal van vorm en grijsbruin van kleur.
Grietfilet kan je op dezelfde manier bereiden als (de duurdere) tarbot. Griet kan je bakken, grillen, stoven, frituren en gebruiken bij visfondues.
Opvallend bij griet is dat de rugzijde meer vlees bevat dan de buikzijde. Een gefileerde griet levert dus altijd twee lichte en twee zwaardere filets op.

Aan de slag met griet

Griet met waterkerssaus

Gebakken griet met bloemkool en sauce vierge

Aardappelcrumble met kerstomaten, griet en venkel

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet