Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Heerlijke dessertjes: Witte chocolademousse

ma 30 mei - 6:24

Chocolademousse kennen we allemaal, maar dit is toch een speciaal recept!
Onze Zweedse chef laat zich inspireren door de in de winter besneeuwde bergen in zijn land. Hij maakt vandaag witte chocolademousse met een pistachesaus.

Witte chocolademousse met een pistachesaus

INGREDIENTEN (4 personen)
De chocolademousse
  • 400 g witte chocolade
  • 6 eieren
  • 1 blaadje gelatine
  • 325 ml slagroom
  • scheutje Grand Marnier
  • scheutje melk
  • Pistachesaus
  • 750 ml pistache-ijs
  • 1 koffielepel vanillepoeder
  • scheutje melk
Afwerken en serveren
  • 100 g pistachenoten
BEREIDING
De chocolademousse
  • Breek de chocolade in een kom en zet de kom op een pot kokend water. Giet er een scheutje melk en een scheutje Gran Marnier bij en smelt de chocolade au bain marie.
  • TIP: Laat de Gran Marnier eventueel achterwege als je de mousse voor kinderen maakt.
  • Week intussen de gelatine in koud water.
  • Knijp de gelatine uit en roer hem door de gesmolten chocolade. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
  • Splits de eieren. Gebruik de eierdooiers in een andere bereiding. Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.
  • Klop de slagroom op tot yoghurtdikte met de keukenmachine.
  • Spatel eerst het eiwit en dan de slagroom door de chocolade.
  • Laat minstens 6 uur in de koelkast opstijven.
Pistachesaus
  • Smelt het pistache-ijs in een kookpot op het vuur.
  • Los het vanillepoeder op in een scheutje melk en roer het door het gesmolten pistache-ijs.
  • Breng tot aan het kookpunt en haal van het vuur.
  • Laat de saus een beetje afkoelen en zet hem in de koelkast om wat op te stijven
Afwerken en serveren
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Dompel een lepel in heet water en haal hem door de chocolademousse tot je een quenelle hebt. Dompel voor elke quenelle de lepel opnieuw in het water.
  • Doe wat pistachesaus over de chocolademousse en werk af met gehakte pistachenoten.
 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet