Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Heerlijke dessertjes: appelroosjes

ma 30 mei - 8:00

De inspiratie voor deze gebakjes vond Jeroen op het internet, maar hij maakte er een eigen versie van.

De appelroosjes zien er geweldig uit en zijn heel gemakkelijk om te maken. Een perfect nagerecht voor een doordeweekse dag.

INGREDIENTEN (4 personen)

  • 1 appel
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 4 eetlepels appelmousseline
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • 4 eetlepels suikersiroop
  • Boter
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • bloemsuiker
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor tot 170 °C.
  • Snijd de ronde kanten van het bladerdeeg zodat je een vierkant krijgt. Snijd het vierkant in 4 gelijke repen.
  • Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje water.
  • Strijk het bladerdeeg licht in met losgeklopt ei en strooi er een beetje bruine suiker over.
  • Snijd de onder- en de bovenkant van de appel. Snijd hem dan in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwartjes in flinterdunne plakjes met een rasp of mandoline.
  • Leg de appelplakjes dakpansgewijs en met de ronde kant naar boven op de repen bladerdeeg. Leg er een tweede laagje appel op. Houd onderaan ongeveer 1 cm vrij en aan de zijkant 2 cm. Duw de zijkant wat plat zodat je het roosje straks gemakkelijk kunt sluiten.
  • Leg een streep appelmousseline aan de onderkant van de appelplakken.
  • Vouw de onderste rand naar boven. Bestrijk met losgeklopt ei en strooi er wat bruine suiker over.
  • Rol de reep voorzichtig op tot een roosje. Bestrijk de buitenkant met losgeklopt ei.
  • Beboter een muffin- of cupcakevorm en zet er de gebakjes in.
  • Bestrijk de appeltjes bovenaan de roosjes met suikersiroop.
  • Bak de roosjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de roosjes meteen uit de vorm.
  • Bestuif de appelroosjes met bloemsuiker en serveer eventueel met een bolletje ijs.

(Bron: Dageljkse Kost)

 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet