de madammen
De knolseldersoep van Lut & Lieve!
do 1 dec. - 0:20
Lut en Lieve, de twee zussen en winnaars van Het Goeie Leven, geven het familierecept mee van hun knolseldersoep!
Lut en Lieve, de twee zussen en winnaars van Het Goeie Leven, koken graag met seizoensgroenten.
Knolselder is de groente van de maand december en dus de uitgelezen gelegenheid om nog eens knolseldersoep te maken. Puur, gezond, snel klaar en vooral super lekker.
Speciaal voor De Madammen delen ze hun familierecept!
Knolseldersoep
Ingrediënten
- 1 knolselder
- 2 grote uien
- 3 takken bleekselder
- 1 lookteentje
- Kippenbouillon ongeveer 1.5 liter
- Groen van een venkel
- Boter
- Gerookte heilbot of gerookte zalm
Bereiding:
- Fruit de stukken ui en het teentje knoflook in de boter, niet laten bruinen
- Snij de bleekselder in stukken, spoelen en toevoegen bij de ui
- Schil de knolselder en snij hem in kleine blokjes, spoelen indien nodig
- Doe de knolselder bij de ui en voeg de kippenbouillon toe, laat de soep ongeveer een half uur zachtjes doorkoken.
- Snij de gerookte vis in reepjes en houd dit apart
- Als de knolselder zacht gekookt is, de soep goed fijn mixen.
- Afkruiden met zout, peper en flink wat nootmuskaat
- Het groen van de venkel fijn snijden en na het mixen onder de soep roeren, de soep mag nu niet meer koken.
- Uitscheppen in de soepkommen en afwerken met de versnipperde vis.
- Serveren met een bruine zuurdesemboterham