Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

BBQ'en met Pascale Naessens

vr 28 jun. - 7:24

Pascale Naessens is een veelzijdige vrouw. Ze startte haar carrière als internationaal fotomodel, werd vtm-omroepster, is presentatrice, productiemanager, ontwerpt keramiek en is bovenal iemand die va

Pascale Naessens is een veelzijdige vrouw. Ze startte haar carrière als internationaal fotomodel, werd vtm-omroepster, is presentatrice, productiemanager, ontwerpt keramiek en is bovenal iemand die van lekker eten houdt, ook van barbecueën, gezond barbecueën uiteraard!

De voorbije jaren maakte ze furore met haar Pure Keuken, een reeks van ondertussen drie kookboeken en een tv-programma met wetenschappelijk onderbouwde informatie over gezonde voeding.

Haar zuiders geïnspireerde recepten zijn gebaseerd op een eenvoudig principe: groenten worden gecombineerd met vlees of vis of kaas of aardappelen, maar niet alles door elkaar. Want dan wordt het onverteerbaar en voedsel dat slecht verteert, wordt veel sneller omgezet in vet.

Met voedsel dat volgens deze eenvoudige filosofie wordt bereid, heb je geen last meer van een opgezette buik of een opgeblazen gevoel, je hebt meer energie en bovendien val je af.

De Madammen vroegen Pascale naar haar visie op bbq'en. Kunnen de principes van Je Pure Keuken ook gebruiken bij de samenstelling van een BBQ-maaltijd? Pascale gaf ook enkele receptjes mee. En die kan je hieronder ontdekken!

 

 

GEGRILDE SPROTJES


Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 tot 6 gerookte sprotjes, schoongemaakt
  • 1 citroen
  • grove peper


Bereiding buiten

  • Leg de sprotjes op de grill. Laat ze rustig in ongeveer 7 minuten garen.
  • Serveer ze op een klein bordje. Leg een dotje mayonaise uit het centrum.
  • Leg de gegrilde sprotjes ernaast en besprenkel met citroensap.
  • Kruid enkel met grove peper.
  • Kijk erop toe dat de sprotjes bij het grillen niet verbranden. Bij het verbranden ontstaan namelijk toxische stoffen die kankerverwekkend zijn en zeer schadelijk voor je gezondheid. Het is dus beter om de sprotjes traag te garen, op een koudere zone van de BBQ.


Je kunt ook de sprotjes zelf schoonmaken. Het kost je iets meer prutswerk, maar dat samen prutsen is wel gezellig.

COURGETTES MET PROSCIUTTU CRUDO

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • olijfolie
  • gedroogde tijm
  • zwarte peper en zout
  • 16 plakjes prosciutto crudo (of andere gedroogde rauwe ham, bv. Gandaham)
  • 1 citroen


Bereiding binnen

  • Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Snijd de zaadlijst weg.
  • Leg ze in een schaal.
  • Giet er een flinke scheut olijfolie over en strooi er flink wat tijm over.
  • Kruid ook met peper en een beetje zout. Gebruik niet te veel zout, want de ham is ook al zout.
  • Wrijf de olie en de kruiden goed over de courgettes, zodat elke partje bedekt is.
  • Wikkel om elk courgettestaafje twee plakjes ham.


Bereiding buiten

  • Leg 15 tot 20 minuten op de grill op een matig vuur.
  • Draai af en toe om.
  • Leg er de laatste 5 tot 7 minuten van de bereiding de gehalveerde citroen bij met de snijkant op de grill, tot deze begint te kleuren.


Zalm met warme olijven en tomaatjes


INGREDIENTEN voor 2 personen

  • 1 handvol kleine tomaatjes (trostomaatjes mét groen kroontje)
  • 1 handvol olijven
  • peper en zout
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • 2 zalmfilets van ongeveer 200gram elk
  • Tijm


Bereiding binnen

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Neem een vuurvast kommetje. Leg hierin de tomaatjes en de olijven, kruid met peper en zout. Giet er een goede scheut olijfolie en een goede scheut balsamicoazijn over (half-half), zodat het geheel voor een derde onder staat. Zet gedurende 25 minuten in de oven.


Bereiding buiten

  • Kruid de zalmfilets met flink wat tijm en peper en een beetje zout.
  • Giet er wat olijfolie over. Gril ze ongeveer 7 minuten, zodat de binnenkant nog rauw is. Je kunt de vis naar eigen smaak ook langer garen.
  • Dresseer de groentemengeling naast de visfilet. Het heerlijke warme sap van de gare tomaten, de olijven, de balsamico en de olijfolie is meteen ook het onweerstaanbare sausje.


Dit is één van de toprecepten van Pascale. Weinig werk en zo verrassend: met zachte, zoete olijven. Welke olijven? De regel is eenvoudig: alle olijven kunnen, als jij ze maar lekker vindt. Dus proef ze eerst voor je ze gebruikt!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet