Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Antipasti met Isabella Cozzi

vr 14 jun. - 8:00

Karin en Annemie zijn verzot op Italiaans eten. "In Italië krijg je van die heerlijke voorgerechtjes, ik geloof dat ze dat antipasti noemen. We zouden graag wat ideetjes hebben om die zelf klaar te ma
courgette

Carpaccio di finocchio (carpaccio van rauwe venkel)

INGREDIËNTEN
(4 personen)

2 kleine venkelknollen (of één grote)
zout en peper
kwaliteitsvolle extra vergine olijfolie
een handvol ontpitte kleine olijven
een handvol kappers
200g bresaola in fijne reepjes
100g pecorino romano in krullen
een handvol tuinbonen

BEREIDING

  • Verwijder de harde stronk aan het uiteinde van de venkelknol en ook de fijne blaadjes aan de uiteinden van de venkel.
  • Snij de venkel superfijn met behulp van een mandoline. Schik de venkelplakjes op de borden. Kruid goed af met zout en peper en marineer met olijfolie.
  • Verdeel de olijven en de kappers over de borden.
  • Doe hetzelfde met de snippers bresaola. Schik er ook de krullen pecorinokaas over.
  • Verwijder de tuinbonen uit de schil en verdeel ze over de carpaccio.
  • Besprenkel het geheel nogmaals met olijfolie en kruid af met zout en peper.

Insalata di gamberi con menta rucola e melone (slaatje van roze garnalen met verse munt, rucola en meloen)

INGREDIËNTEN
(4 personen)

een halve galiameloen
200g rucolasla
een 10-tal blaadjes verse munt
500g gekookte roze garnalen
kwaliteitsvolle extra vergine olijfolie
zout en peper

BEREIDING

  • Snij de meloen door in de helft, verwijder de schil en de zaadjes. Snij de meloen in kleine blokjes.
  • Was de rucola en de muntblaadjes en snij zeer fijn.
  • Neem de gekookte garnalen en voeg de fijngesneden munt en rucola toe. Doe er de meloenblokjes bij. Meng alles door elkaar en voeg olijfolie toe, samen met een snuifje zout en peper.
  • Laat alles een halfuurtje trekken in de koelkast. Serveer licht.

Insalata di polpo (slaatje van octopus)

INGREDIËNTEN
(4 personen)

400g octopusvlees, opgelegd in olijfolie of versgekookt
200g gekookte roze garnalen
2 grote bloemige aardappelen, geschild en zachtgekookt
2 beentjes selder
een handvol bladpeterselie
kwaliteitsvolle extra vergine olijfolie
zout en peper

BEREIDING

  • Werk je met octopus opgelegd in olijfolie, dan verwijder je de olijfolie van het inktvisvlees en laat je dat goed uitlekken. Werk je met versgekookte octopus, dan dep je de octopus droog nadat je hem 10 minuten in water hebt gekookt. Laat ook de garnalen even uitlekken zodat al het kookvocht verdwenen is.
  • Snij de aardappelen in blokjes en snij de selderbeentjes fijn. Hak de peterselie. Doe al deze ingrediënten in een grote serveerkom.
  • Neem het inktvisvlees, snij het in fijne blokjes en voeg die toe aan de aardappelen, de selder en de peterselie. Voeg ook de uitgelekte garnalen toe.
  • Overgiet rijkelijk met olijfolie en kruid met zout en peper.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Laat even marineren op een koele plaats.

Fiori di zucchina come li fa mia madre (gevulde courgettebloemen op moeders wijze)

INGREDIËNTEN
(4 personen)

Het broodkruim van 1 piccolo of pistolet
6 ansjovisfilets onder olie
10 kappertjes
2 keer een handvol verse bladpeterselie
1 bolletje mozzarellakaas
1 ei
olijfolie
zout en peper
1 mespunt gemalen peperoncinopepertjes
6 tot 8 courgettebloemen

BEREIDING

  • Verkruimel het broodkruim tot kleine stukjes en maal deze fijn in een food processor.
  • Voeg er de ansjovisfilets, de kappertjes en de bladpeterselie aan toe en mix alles tot een homogeen mengsel.
  • Snij de mozzarella in fijne stukjes en doe ze bij het mengsel. Voeg ook het ei toe en een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout, peper en de peperoncinopepertjes.
  • Kuis de courgettebloemen door de kleine steeldraadjes aan de onderkant van de kelk te verwijderen. Maak een incisie in de bloem van onderen naar boven toe en verwijder de stamper.
  • Vul de courgettebloem met het mengsel. Draai ze dicht en leg ze in een pan met antiaanbaklaag waarin je even voordien enkele druppels olijfolie hebt opgewarmd.
  • Laat ze aan alle kanten even mooi kleuren en bedek de pan nadien met een deksel. Laat de bloemen zachtjes garen tot de fijne courgettes zacht zijn geworden.
  • Serveer onmiddellijk.

Meer info over Isabella Cozzi vind je hier!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet